elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

300 persones en risc d'exclusió social es beneficiaran d'un pla d'ocupació de Divalterra

300 persones en risc d'exclusió social es beneficiaran d'un pla d'ocupació de Divalterra

    L'empresa pública de la Diputació de Valencia, Divalterra, ha reunit aquest matí en la Casa de la Cultura de Torrent als tècnics municipals d'ocupació de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a explicar-los les característiques del Pla d'Ocupació dirigit a persones majors de 30 anys en risc d'exclusió social que començarà aquest mes d'octubre i es desenvoluparà fins a mitjan maig de 2018.

    El programa, que serà dirigit per l'Àrea de Promoció Econòmica de Divalterra en coordinació amb l'Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València, es durà a terme mitjançant itineraris d'inserció laboral personalitzats, per a atendre a les necessitats de cadascun dels 300 beneficiaris i beneficiàries als quals es dirigeix.

    El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha destacat que "es tracta d'un model innovador que ve a demostrar que l'emprendiment és compatible amb la prestació d'ajuda a aquelles persones en risc d'exclusió social". El responsable de l'Àrea de Promoció Econòmica de Divalterra ha explicat que "aquest programa s'emmarca dins un conveni subscrit amb la Mancomunitat i l'Ajuntament de València, on ja han començat les accions, i la intenció és estendre'l a la resta de comarques valencianes".

    Durant la presentació d'aquest matí, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha incidit en "la rellevància de la figura dels ADL's en els ajuntaments, perquè són els qui millor coneixen la realitat del mercat laboral en els seus municipis; d'ací el seu paper clau en les accions de desenvolupament local de Divalterra, a través del projecte Xarxa ADL i dels programes de formació que s'han posat en marxa des de diferents àrees de l'empresa".

    La gerent ha explicat que "aquest pla és una mostra més del procés de reversió de l'empresa, que passa per recuperar l'objecte social pel qual es va crear: l'impuls local dels municipis i treballar per les persones a través dels ajuntaments". "Aquest pla reuneix ambdós aspectes, ja que està dirigit als propis aturats i aturades, però treballant braç a braç amb els tècnics municipals, que són els qui millor coneixen la realitat de les seues localitats", ha conclòs.

    Per la seua banda, el director de l'Àrea de Promoció Econòmica de Divalterra, Josep Melero, ha explicat que "l'objectiu és que com a mínim, el 50 per cent de les 300 persones a les quals es dirigeix aquest pla, acaben integrades en el mercat laboral amb un mínim de garanties", i ha anunciat que "per a facilitar la coordinació i l'efectivitat d'aquest projecte dirigit a tota la Mancomunitat de l'Horta Sud, s'han establit tres seus: Mislata, Torrent i Catarroja".

    Itineraris d'inserció laboral

    El programa presentat hui parteix del conveni signat entre Divalterra, l'Ajuntament de València i la Mancomunitat de l'Horta Sud, que aposta per un model de seguiment personalitzat per als sol.licitants d'ocupació, mitjançant la creació de 500 itineraris d'inserció laboral, dels quals 200 pertanyeran a la ciutat de València i 300 als municipis integrats en la Mancomunitat.

    Aquestos itineraris inclouen tot el procés de cerca d'ocupació: des de la detecció de les capacitats, creació d'un currículum, consells per a preparar entrevistes de treball, i accés a eines informàtiques per a la cerca d'ocupació, entre altres aspectes.

    Segons el conveni subscrit, Divalterra també establirà els procediments per a la contractació dels aturats i durà a terme un acompanyament addicional de dos mesos des del moment en què es produïsca la contractació dels nous treballadors.

    Aquest pla d'ocupació compta amb un pressupost global de 500.000 euros, dels quals 300.000 els aporta Divalterra, mentre que l'Ajuntament de València i la Mancomunitat de l'Horta Sud contribueixen amb 100.000 euros cadascú.

    Pujar