elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una parella deixa Morella per a donar la seua tornada al món des de la Pobla de Farnals

Una parella deixa Morella per a donar la seua tornada al món des de la Pobla de Farnals
  • Un guàrdia civil i una mestra recorreran els cinc oceans amb el seu gat Nico

El dia ha arribat. El guàrdia civil i la mestra que s'han estat preparant des de Borriana per a recórrer els cinc oceans amb el seu gat Nico ja han salpat rumb al desconegut.

Es tracta de Clara i Miguel, una professora de Vilafranca i un agent de la Benemèrita que residien fins ara a Morella, encara que en els pròxims anys la seua casa serà la mar, ja que s'han decidit deixar els seus treballs amb una excedència per a viatjar per tot el món en un veler.

Després d'uns mesos de reparacions i preparacions en el port esportiu de Borriana Nova, aquests dos aventurers han soltat amarres aquest diumenge, 31 de juliol, des del port del municipi valencià de La Pobla de Farnals.

I és que aquesta parella jovençana ha decidit fer el salt gastant tots els seus estalvis a comprar un veler que han reparat i lloc a punt ells mateixos i al qual han anomenat La Somnàmbula.

En una entrevista en elperiodic.com la parella explicava com van decidir fa aquest salt al buit: “Arran de la pandèmia repensem la nostra vida i decidim comprar-nos un vaixell en lloc d'una casa”.

“Volem viure la vida, perquè el temps passa i sempre es deixen els plans per a la jubilació per falta de temps”, van explicar aquests dos aventurers.

Ara, després d'uns mesos preparant la nau per al viatge, instal·lant un molí de vent i plaques solars per a tindre energia, aconseguint connexió a internet gràcies als satèl·lits Starlink i aprenent a fons de mecànica i meteorologia, fan el pas.

De moment, han partit rumb a les illes gregues per a foguejar-se pel Mediterrani, des d'on desfaran camí per la costa africana fins a encarar l'estret de Gibraltar i la temuda zona d'orques rumb al continent americà.

En total, 8.000 milles nàutiques per a aquesta primera fase del viatge. Així, Clara, natural de Landete (Conca) i Miguel, jaenés de naixement, emprendran aquesta aventura des de la costa valenciana fins als confins del món.

Pujar