elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Missatges (de) polítics en aquest Dia de la Dona

Missatges (de) polítics en aquest Dia de la Dona

  La lluita per la igualtat entre homes i dones pren força una any més amb la celebració del Dia de la Dona. Hui 8 de març són moltes les concentracions i cites programades per a reivindicar els drets de la dones en la societat actual, però també són molts els polítics que se sumen a aquest dia mostrant la seua opinió sobre el tema.

  A continuació, et comptem quals són aquests missatges i com és la postura de cada partit respecte a la celebració del 8M:

  Des dels partits que componen l'actual govern valencià (PSPV i Compromís) s'han unit en la lluita feminista, sumant-se a la vaga convocada per a hui deixant una imatge insòlita: una reunió del Consell amb mitja taula buida i únicament representada per homes.

  El president de la Generalitat i secretari del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha llançat un clar missatge a través de les xarxes socials: “El feminisme és la gran revolució del segle XXI. La lluita per la igualtat entre homes i dones és la lluita més important del nostre temps perquè sense igualtat, sense feminisme, no hi ha democràcia”.

  Mateixa postura la defensada per la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha aprofitat aquest dia per a reivindicar a través de la campanya impulsada amb motiu d'aquest dia la igualtat d'oportunitats en el món laboral. “Tots podem arribar tan lluny com imaginem. És el moment de demostrar que dones i homes som iguals” ha escrit. 

  També des del Partit Popular en la Comunitat, Isabel Bonig ha assenyalat que hui “és un dia molt especial per a les dones” i apuntat que “des del PP defensem un feminisme positiu i integrats”. “Reivindiquem el molt que hem aconseguit i el que encara hem de conquistar TOTES, sense exclusions ni partidismes”.

  Per part seua, el candidat a la Generalitat de Ciutadans, Toni Cantó, ha instat a tothom a fer “de hui un dia per a reivindicar tot el que queda per fer, però també per a sentir-nos orgullosos del que hem aconseguit”. “Som un dels millors països del món per a ser dona” ha afirmat. Des de la política municipal, l'alcalde de València, Joan Ribó ha penjat un vídeo en el seu compte de Twitter mostrant el seu suport a les seues companyes de govern que s'han sumat a la vaga: “Si vosaltres pariu, es per al món” ha escrit, i animat a tothom a assistir a la manifestació d'aquesta vesprada. 

  Les candidates a la alcadía de la ciutat de PP i PSPV – María José Català i Sandra Gómez – s'han sumat als missatges feministes. En el cas de Català, l'ha fet amb un missatge en el qual demana més beques per a estudis científics destinades a dona: “Volem més dones en la ciència. Les beques per a dones en estudis de ciències no solucionarà tot el problema, però estic segura que serà un gran al·licient”. Per part seua, Gómez ha animat a totes les dones a “demostrar com és el valor i la força que representa la dona dins de l'àmbit laboral”. “Cal demostrar que som més les que defensarem els drets de les dones enfront dels quals ens criden *feminazis” ha assenyalat.

  Pujar