4 de desembre de 2020 4/12/20

La “gran prioritat” són les persones en l'incendi de Llutxent

La “gran prioritat” són les persones en l'incendi de Llutxent  - (foto 1)
  • El president de la Generalitat lamenta que les "concatenacions climatològiques" adverses hagen fet "absolutament impossible" controlar el foc

MÉS FOTOS
La “gran prioritat” són les persones en l'incendi de Llutxent  - (foto 2)

"Absolutament impossible controlar el foc". La frase l'ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de visitar el lloc de Comandament Avançat de l'incendi de Llutxent (València). Preocupació i ansietat entre les autoritats valencianes davant un incendi que està guanyant la partida als bombers. Són ja sis els municipis afectats per les flames, que ha arrasat 2.600 hectàrees entre els termes municipals de Gandia, Llutxent, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda.

Milers de residents de nombroses àrees urbanitzades han sigut reallotjats tant en habitatges particulars com en llocs habilitats pels ajuntaments de la zona. El president de la Generalitat ha incidit en la seguretat de les persones com "la gran prioritat" durant les tasques d'extinció de l'incendi de Llutxent. "És molt dur haver d'abandonar les cases, però és necessari perquè no hi haja desgràcies personals", ha alertat Puig.

L'última hora és que hi ha un total de 40 cases afectades per les flames de tres urbanitzacions diferents. En la zona estan treballant més de 700 efectius terrestres i 27 aeris procedents de diferents cossos i administracions. En total han cremat ja quasi 3.000 hectàrees segons ha informat la Generalitat: a Llutxent són 840,6 les hectàrees afectades; 818,6 a Pinet; 150,6 a Ador; 87,11 a Barx i 11,5 a Quatretonda.

De moment, la Diputació de València manté tallades dues carreteres: la CV-608, de Llutxent a Pinet, a partir del quilòmetre 3,5, i la CV-675, de Gandia a Simat de la Valldigna, des del quilòmetre 3,4 en sentit cap a Barx, i des de l'11,8, en sentit a Gandia.

També l'Ajuntament de Quatretonda ha informat que queda prohibit que la gent puge a la Serra de Quatretonda o que circule pel Camí Serra amb la finalitat de deixar treballar als mitjans terrestres que participen en l'extinció de l'incendi i d'evitar riscos.

Pujar