elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Font de la Figuera es prepara per donar la benvinguda a les seues Festes Patronals

La Font de la Figuera es prepara per donar la benvinguda a les seues Festes Patronals
  • La Dansà, declarada Festa d'Interès Turístic Provincial, es ballarà els propers dijous i dissabte, 5 i 7 de setembre de el 2019

MÉS FOTOS
La Font de la Figuera es prepara per donar la benvinguda a les seues Festes Patronals - (foto 2)
La Font de la Figuera es prepara per donar la benvinguda a les seues Festes Patronals - (foto 3)

Ahir a la nit es van iniciar oficialment les festes amb el tradicional sopar de "Pa i Porta" i esta vesprada, en coordinació amb el grup Tartana Teatre s'oferirà el Pregó de les festes, una tradició que la població recupera després de diversos anys sense celebrar-se. Ja a la nit, l'esperada "Nit dels Gatxamigues", en què es cuinarà aquest plat tan típic de la població.

La Font de la Figuera inicia hui a la vesprada la seua àmplia programació de Festes Patronals en honor a la Mare de Deu dels Xics fins al 8 de setembre. Al sopar de "Pa i Porta" d'ahir a la nit a la plaça de la Casa de la Cultura li segueixen 10 dies plens d'esdeveniments. Destaquen la solta de vaques i bous (del 31 d'agost al 3 de setembre) i la tradicional "Dansà" (els dies 5 i 7 de setembre) en la qual cada any participen més d'un centenar de parelles i presumeix de ser Festa de interès Turístic Provincial.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde, Vicent Muñoz i Jordà, destaca l'enorme esforç destinat a oferir una variada programació dedicada a grans i menuts que destaca especialment aquest any per la celebració del tradicional Pregó de festes, el qual, després d'anys sense celebrar-se torna a iniciar les nostres festes de la mà del grup Tartana Teatre hui divendres a la vesprada.

El regidor de Festes, Miguel Ángel Micó, també anima veïns, veïnes i visitants a viure estes festes amb intensitat. "Per descomptat, esperem rebre multitud de balladors i balladores en els dansaes, un espectacle de música i color al qual cada vegada més s'uneixen fins i tot persones de poblacions veïnes, que participen en aquesta celebració, presidida per les dues regines major i infantil que aquest any ens representen, María Mercedes Cañadas Palau i Maria Botica Roselló.

El president de la Comissió de festes patronals 2019, Raúl Aranda, també ha volgut "desitjar a totes i tots els veïns unes bones festes patronals. Anime, a més, els visitants a viure les nostres celebracions amb la mateixa intensitat que posem nosaltres per organitzar-les".

Les Festes Patronals de la Font de la Figuera finalitzaran amb els tradicionals actes religiosos en el qual les cambreres de la Mare de Déu, Milagros Castelló Moltó i Carmen Bañó Navalón, mostraran la seua devoció a la mateixa amb actes com l’'ofrena' i 'pujà de la Mare de Deu dels Xics.

Pujar