23 d’octubre de 2020 23/10/20

La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre

La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre - (foto 1)
  • Després de la pujada al 'Capurutxo' diumenge passat, ahir dimecres va tenir lloc l'acte institucional, amb el tradicional ball del 'Ú de la Font'.

MÉS FOTOS
La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre - (foto 2)
La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre - (foto 3)
La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre - (foto 4)
La Font de la Figuera celebra els actes institucionals amb motiu del 9 d'Octubre - (foto 5)

La Font de la Figuera finalitzava ahir els actes commemoratius pel 9 d'Octubre. Diumenge passat va tenir lloc la tradicional pujada al 'Capurutxo', amb 150 persones participants i el lliurament dels bastons a dos dels participants amb edat més avançada: Francisco García Cambra i Mª Remedios Ferri, tots dos de 72 anys.

Ahir dimecres, la celebració del 9 d'Octubre va donar inici amb una cercavila en què van participar, a més de la corporació municipal, la regina infantil, Maria Botica Roselló, juntament amb el seu quadre de ball, els representants d’associacions i els gegants i cabuts portats per Tartana Teatre. Tot això amenitzat per la música tradicional de la 'Xiricolla'. A continuació, la població va veure de nou ballar 'l'Ú de la Font' i dos 'passades' de la tradicional Dansà. L'Ajuntament també va aprofitar per fer entrega a un dels participants més longeus de la pujada 'Capurutxo' que cada any no falla a la seua cita i amb soltesa presumeix d’agilitat als seus 87 anys, Vicente Biosca Gramaje.

Des de l’Equip de Govern, agraeixen a les i els veïns i visitants que es van unir a la celebració, "rendint homenatge a les nostres arrels i tradicions, amb el ball de l’Ú, però també amb activitats pensades per a tots els públics".

Després del pas de la DANA per la Font de la Figuera, l'Ajuntament ha reduït els actes del 9 d'Octubre a pràcticament l'acte institucional. Han estat molts els terrenys de particulars afectats que, sumats a les destrosses en camins i habitatges han fet plantejar a l'Ajuntament una celebració "econòmicament més sostenible" aquest any.

Pujar