elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Font de la Figuera aposta per la cultura En Clau de Sol

La Font de la Figuera aposta per la cultura En Clau de Sol
  • El 22 de juliol es projectarà "La Quimera de l'Or" de Chaplin acompanyada de piano i violí en directe; el dia 29 s'oferirà el concert "Bach, family and friends" amb Aurora Peña i Adrià Garcia

MÉS FOTOS
La Font de la Figuera aposta per la cultura En Clau de Sol - (foto 2)

En 2020 tot és diferent per la crisi de la Covid-19. Les programacions culturals i festives s'han vist alterades arreu del món i han afectat de manera contundent a l'activitat estiuenca dels pobles menuts. El director del festival En Clau de Sol, Fernando Pascual, ho sap molt bé.

La seua empenta ha provocat la consolidació, després d'un lustre, d'aquest espai cultural que cada estiu ompli de música tots els racons de la Font de la Figuera. Pascual destaca: “L'edició d'enguany és la de la valentia, perquè l'Ajuntament de La Font de la Figuera s'atreveix a mantenir el festival contra vent i marea. Això sí, serà l'aire lliure, en un espai obert i ample com és la Plaça Major, complint les mesures de seguretat”.

El pròxim dimecres, 22 de juliol, es projectarà "La Quimera de l'Or", acompanyada amb la música en directe del piano d'Aida Velert i el violí del mateix Pascual. El dimecres 29 torna a la Font de la Figuera la gran soprano valenciana Aurora Peña. I visita per primera vegada el poble un gran músic com Adrià García. Ella posarà la veu i ell el clavicèmbal a l'espectacle "Bach, family & friends". Acompanyats del violí de Fernando Pascual faran un recital amb música de Johann Sebastian Bach i altres compositors del seu entorn.

En Clau de Sol enguany s'ajunta amb els Dimecres a la Fresca. El 22 i 29 de juliol els veïns, veïnes i visitants podran disfrutar de la cultura en un entorn immillorable com la Plaça Major de la Font de la Figuera.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Irene Vila, agraeix l'esforç i dedicació de Fernando Pascual i destaca l'enorme treball que hi ha darrere de l'organització d'aquests esdeveniments.

"Enguany teníem preparades activitats innovadores per al festival En Clau de Sol, però Pascual com a director ha hagut de replantejar-ho en temps rècord. Volem fomentar la indústria cultural valenciana, i més encara en aquest estiu tan complicat per al sector. Als nostres pobles tenim molts artistes i és un goig que puguem disfrutar-los a la Plaça Major, això sí, amb totes les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries", indica la regidora.

Pujar