30 de setembre de 2020 30/9/20

Les festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins, declarades d'Interès Turístic Local

Les festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins, declarades d'Interès Turístic Local - (foto 1)
  • Les festes majors o patronals són les festes de Moros i Cristians que al seu torn són les de major participació i i implicació de la població

MÉS FOTOS
Les festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins, declarades d'Interès Turístic Local - (foto 2)
Les festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins, declarades d'Interès Turístic Local - (foto 3)

La Generalitat Valenciana acaba de concedir la declaració de Festa d'Interès Turístic Local a les Festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins. La resolució ha estat publicada al DOGV del 30 de juliol de 2019.

En paraules de l'alcalde, Julio Biosca Llin, "és una distinció que situa les festes de Fontanars dels Alforins al mapa turístic valencià i que li aporta especial rellevància des del punt de vista turístic, cosa que ens enorgulleix'. Aquesta declaració per part de la Generalitat suposa una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes i Fontanars dels Alforins arrossega aquesta celebració des de 1866.

Història de les Festes de Moros i Cristians

La tradició fa remuntar l'origen de la celebració a 1866, quan Fontanars formava part del municipi d'Ontinyent, i com a deure de gratitud de la població a la Verge, per haver lliurat als seus habitants de l'epidèmia de còlera que havia atacat la comarca l'any anterior.

L'Entrada de les comparses és l'acte de major vistositat i concurrència. Durant els tres dies centrals van succeint-se els actes d'un dens programa que inclou desfilades, trets d'arcabusseria i pirotècnia, ambaixades, manifestacions religioses i revetlles populars, conformant una festa sentida i estimada pel poble.

Les festes de Moros i Cristians de Fontanars, dedicades a la Mare de Déu del Rosari, tenen lloc l'últim cap de setmana d'agost i primer de setembre, tot i que durant tota l'última quinzena del mes d'agost es realitzen actes i celebracions. De fet, la població ja ultima els preparatius per a les seues festes d'aquest any, del 26 d'agost al 3 de setembre.

La programació completa de les mateixes ja es pot consultar al web municipal, www.fontanarsdelsalforins.es

Pujar