elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les festeres i quintos de Fontanars creen una ràdio online per animar tot el poble a afrontar aquesta difícil situació

  • Les emissions de Fontanars FM van donar inici ahir dissabte a la vesprada amb el programa “Fontanars es queda a casa”

Per totes i tots els veïns de Fontanars dels Alforins és coneguda la iniciativa i treball anual de les festeres i quintos, però l’última acció és, sense dubte, la que més ha marcat a tota la població. En aquests temps difícils als que s’enfronta Fontanars, saben que la millor forma de passar aquesta situació és amb alegria i entreteniment, per això, no han dubtat en crear una ràdio online per animar a tot el veïnat.

Fontanars FM va néixer ahir dissabte a la vesprada, amb el programa “Fontanars es queda a casa”, un programa musical vespertí que recopila missatges i dedicatòries dels veïns i veïnes del poble, felicitacions d'aniversari molt especials, missatges d'agraïment als comerços del poble, per la tasca que realitzen, missatges des de l'estranger pels veïns i veïnes que estan vivint aquesta situació des de fora i, en general, missatges d'ànim per a tot el poble en general, per poder afrontar de la millor manera possible el confinament en els que es troba tota la societat.

Un programa d’una hora i mitja de duració i que ha aconseguit emocionar tot un poble i rebre centenars de mostres d’agraïment per fer mes lleuger aquest confinament, per això, ja han confirmat una propera retransmissió de “Fontanars es queda a casa”, demà dilluns, a partir de les 19.30h. i seguir “entretenint i crear consciència alhora per fer front a aquesta situació”.

Aquesta no és l’única iniciativa de les festeres i quintos. També va sorgir d’ells el fet d'amenitzar amb música els aplaudiments diaris al personal sanitari des dels balcons. A banda, són diverses les iniciatives que han sorgit de forma espontània des que va començar aquesta situació ara fa una setmana i des de diferents associacions. És el cas, per exemple, de l'actuació que la Unió Artística musical de Fontanars va portar a terme el passat dijous, interpretant cadascun dels músics des dels seus balcons i finestres les conegudes peces musicals d'Amparito Roca i Paquito el Xocolatero. O la iniciativa infantil de pintar i penjar als balcons diferents arcs de Sant Martí amb missatges d'ànim i esperança per fer front a aquesta situació.

Iniciatives totes elles que fan palès que al poble de Fontanars, fins i tot en els pitjors moments, els veïns i veïnes trauen forces per sobreposar-se i seguir endavant.

Enllaç a Fontanars FM i pròximes emissions: http://fontanarsesquedaacasa.musi-x.es/

Pujar