elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València, a l'espera de poder constituir-se

La Diputació de València, a l'espera de poder constituir-se

    La Diputació de València continua sense tindre un futur precís a curt termini. Després de la constitució del Consell i dels diferents ajuntaments de la província de València, ara comença el termini per al nomenament del nou govern provincial que – excepte sorpresa – estarà liderat pel PSPV-PSOE, en coalició amb Compromís.

    Preguntat sobre aquest tema el president en funcions de la Diputació, Toni Gaspar, ha apuntat que encara caldrà esperar per a inaugurar una nova legislatura la qual podria donar començament al llarg de la segona quinzena de juliol. “Nosaltres vam fer els deures els primers, ara falten els altres partits per designar els seus diputats” ha recalcat.

    Sobre les negociacions amb Compromís per a constituir el nou equip de treball, Gaspar ha assenyalat que encara no han començat perquè “no hi ha hagut temps material” però que “evidentment” hi haurà algunes diferències amb les dutes a terme fa quatre anys: “La diferència abans era de tres diputats i ara és de huit. Una diferència que haurà de veure's reflectida en les negociacions”.

    En aquest sentit, queda encara la incògnita sobre qui presidirà l'organisme provincial durant la següent legislatura, i cern el dubte sobre si el socialista repetirà en el càrrec. Una opció que ell mateix no ha descartat, assegurant que és una decisió que ha de prendre el partit i que es troba a la seua sencera disposició per a revalidar el càrrec.

    Pujar