7 d’abril de 2020 7/4/20

La Diputació promou la cooperació entre administracions per a guanyar eficàcia en polítiques de salut pública

La Diputació promou la cooperació entre administracions per a guanyar eficàcia en polítiques de salut pública - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Diputació promou la cooperació entre administracions per a guanyar eficàcia en polítiques de salut pública - (foto 2)

  La Corporació provincial torna a fer gala de mecanismes de cooperació per a guanyar eficàcia en les polítiques públiques. La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha mantingut una reunió amb representants de l'Oficina Valenciana d'Acció Comunitària per a la Salut (OVACS) per a traçar un full de ruta conjunt i optimitzar el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana. "És necessària la unió entre administracions per a potenciar la vida activa i saludable dels nostres veïns i veïnes", ha assenyalat Berenguer.

  Per a açò, la diputada ha tractat amb els portaveus de la institució, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, les línies estratègiques basades en el foment de l'esport, la nutrició i l'envelliment actiu, entre uns altres. Ambdues administracions s'han compromès a sumar esforços per a optimitzar els seus recursos i coordinar agendes. Durant la reunió, Joan J. Paredes i Carbonell, subdirector general de Promoció de Salut i Prevenció, i Elena Pérez Sanz, coordinadora de OVACS, han presentat a la diputada les activitats en matèria de salut local que estan desenvolupant. Una d'elles és l'organització de cursos per a professionals sanitaris i dels ajuntaments, un programa experimental perquè els tècnics municipals es formen en matèria de salut local.

  Els xiquets aprenen a fer la compra

  Una de les línies d'actuació que es duen a terme des de l'àrea de Benestar és la formació en els col·legis de la provincia, perquè els xiquets reconeguen la importància d'una bona alimentació i el consum de fruites i verdures. Així mateix, Berenguer ha recordat el calendari de fruites de temporada i el conte de la Gallina Ecolina, que desenvolupen juntament amb la Unió de Llauradors i Ramaders, com a exemples de bones pràctiques.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar