elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els alcaldes amb municipis amb ràdars foto-rojos estudien la seua retirada

Els alcaldes amb municipis amb ràdars foto-rojos estudien la seua retirada - (foto 1)

    Molt ha canviat el mapa polític de l'Horta Sud des que en la passada legislatura. Va ser ara fa quasi quatre anys quan la Mancomunitat dirigida pel PP, baix el lideratge de la ex alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, va decidir oferir als municipis un sistema de multes per radars per a aquells conductors que se saltaren semàfors. De tots els municipis que conformen la comarca van ser Catarroja, Sedaví, Massanassa, Beniparell i Picanya els que van acceptar instal·lar aquest sistema en els seus carrers. En aquell moment, a excepció de la sempre socialista Picanya, tots els ajuntament que van acceptar estaven dirigits pels populars.

    Ara, després de les eleccions municipals de 2015, el PP tan sols conserva Massanassa gràcies al suport fix de Ciutadans. Amb el mapa polític canviat i després de milers de multes que han reportat xifres milionàries d'ingressos per a les arques municipals, la polèmica ha anat en augment després de donar-se casos de veïns amb més de deu multes a cent euros, mínim, cadascuna. A més, les protestes no solament vénen donades per la quantia econòmica que han de pagar els qui se salten un semàfor en roig sinó per la retirada de punts de permís de conduir. Així, molts van ser els particulars i partits que van demanar la seua retirada.

    No obstant açò, malgrat el canvi de color polític de les alcaldies, passant totes elles a les mans de Compromís a excepció de Massanassa i Picanya, poc s'ha pogut fer per a la retirada d'este sistema instal·lat en unes vies amb una quantitat d'accidents pràcticament inexistent. La majoria de radars es troben en l'antic Camí Reial, o el que és el mateix, la prolongació del Carrer Sant Vicent de València que atravessa tota la comarca.

    Recentment després d'una Sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a una conductora que va recórrer la multa, els alcaldes i la Mancomunitat es comencen a plantejar la retirada dels radars que tants ingressos els han reportat i que, al mateix temps, tanta polèmica han generat a nous i vells alcaldes. D'esta manera, des de Catarroja, Sedaví i Beniparrell s'està demanant ja a l'entitat comarcal, que és l'encarregada de gestionar les sancions, un informe que avale la retirada de les màquines. Igualment, el popular Vicent Pastor s'ha posicionat a favor de la retirada sempre que siga viable legalment.

    Pujar