elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.500 joves de l'Eliana participen en la MICE 2018

Més de 1.500 joves de l'Eliana participen en la MICE 2018
    MÉS FOTOS
    Més de 1.500 joves de l'Eliana participen en la MICE 2018 - (foto 2)
    Més de 1.500 joves de l'Eliana participen en la MICE 2018 - (foto 3)

    L'Eliana va tornar a ser una parada important de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE): un projecte educatiu que transmet coneixements i valors, a través del llenguatge cinematogràfic. A més, s'usa el valencià com a idioma de transmissió d'aqueixa cultura audiovisual. En aqueix context, l'Eliana s'ha convertit en una de les localitats en les quals més profund ha calat la idiosincràsia de la MICE.

    Salva Torrent, alcalde de l'Eliana, va assegurar que el nostre municipi "comparteix tots els valors que es transmeten a través de la MICE: el coneixement en diferents àrees del saber, el respecte per la diversitat, el valor de la multiculturalitat. Creiem fermament en la importància de conéixer la cultura de la imatge, per a poder calibrar amb encert l'abast de la informació i els coneixements que les noves tecnologies posen a la disposició de la ciutadania".

    L'edil d'Educació en l'Ajuntament de l'Eliana, Eva Santafé, es va mostrar molt orgullosa "perquè el nostre municipi, per tercer any, forma part de la MICE. Estem parlant de només 19 municipis en tota la nostra autonomia, i els nostres centres d'ensenyament estan adquirint uns valuosos coneixements, a més de participar en activitats que generen reflexió i debat. A més, ens encanta el lema d'enguany: 'Els somnis es converteixen en realitat', i esperem que siga interioritzat pels joves del nostre municipi. Si són constants i s'esforcen, qualsevol dels seus somnis pot acabar sent una realitat".

    Josep Albiol, director de la MICE, va explicar que cada edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu "va progressant, any a any. El creixement en aquestes sis edicions és espectacular. Prenent les xifres de participants, som la mostra de cinema educatiu amb més participants en tot el món".

    Albiol, a més, va agrair a l'Eliana l'important paper que havia jugat en el desenvolupament de la MICE: "Des de l'organització d'aquest esdeveniment no oblidem que l'Eliana va ser el primer municipi, més enllà de la ciutat de València, que ens va obrir les seues portes i ens va dir que volia participar. I per a nosaltres és un plaure visitar municipis com l'Eliana, i ensenyar als seus estudiants a escriure i llegir les imatges, per a dotar-los d'eines que els faran conéixer millor el món en el qual vivim".

    Pujar