elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 persones es presenten a les oposicions de bombers de València

Més de 1.000 persones es presenten a les oposicions de bombers de València
  • Durant un mes realitzaran diferents proves per a accedir a una de les 49 places que s'oferixen

MÉS FOTOS
Més de 1.000 persones es presenten a les oposicions de bombers de València  - (foto 2)
Més de 1.000 persones es presenten a les oposicions de bombers de València  - (foto 3)

Porten mesos, sinó anys, esperant. Esta setmana han començat les oposicions de bombers per al Consorci Provincial de Bombers de València. Un total de 1.105 persones han començat este dilluns les primeres proves físiques per a optar a una de les 49 places que s'oferixen.

Les proves d'esta setmana, realitzades en la Ciutat de l'Esport de Torrent , han sigut una de resistència i una carrera de 3.000 metres. Li seguiran, al llarg d'este mes, una prova de pujar una corda llisa de sis metres d'altura en un temps màxim, l'exercici de natació de busseig, alçament de pes i una activitat des de la torre de maniobres.

És, segons el President del Consorci de Bombers, Josep Bort, les oposicions més grans en molts anys. D'estos més de 1.000 participants, 25 són dones, quelcom que ha volgut ressaltar Bort, ja que és una "important" participació: "Ens agradaria que foren més perquè fa falta feminitzar els cossos d'emergència".

El diputat de Medi Ambient també ha destacat l'esforç de la institució per ser el més "transparents" possibles: "Hem incorporat tecnologia com a cambres, xips electrònics, cambres subaquàtiques per a la prova de natació". Una "garantia", ha dit Bort, per als opositors.

Sobre el procés d'oposició, des del Consorci Provincial de Bombers han volgut incidir en la plena confiança en el tribunal. La promoció s'ha donat per a mantindre el personal necessari en els diferents parcs de bombers de les comarques de València.

La fase d'oposició es completarà amb sis exercicis més en dates encara per determinar. Els opositors se sotmetran a un exercici oral i un altre escrit amb l'objectiu de valorar els seus coneixements de valencià, i també efectuaran un examen teòric, un pràctic, una prova de vertigen i claustrofòbia, proves psicotècniques i hauran de superar el reconeixement mèdic.

Al llarg de 2016 i principis de 2017 s'han incorporat cent bombers, 36 dels quals compten amb la seua plaça per oposició, i 64 ho han fet com a interins, amb els que s'han cobert places vacants provocades per baixes laborals i jubilacions.

Pujar