24 d’octubre de 2020 24/10/20

El Puig commemora al Dia Internacional contra la Violència de Gènere

El Puig commemora al Dia Internacional contra la Violència de Gènere - (foto 1)

  L'Ajuntament i les associacions del Puig de Santa Maria se sumen a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la realització d'un cicle d'actes de reflexió i reivindicació que culminaran amb la participació a la manifestació contra la violència de gènere que tindrà lloc el proper 25 de novembre a València.

  "Volem dir prou a esta xacra social a través de les associacions del poble i des de l'Ajuntament. I convidem a tota la ciutadania, homes i dones, a sumar-se a este crit de protesta perquè la violència contra les dones és un desastre que estem obligats a previndre i combatre", assenyala l'alcaldessa Luisa Salvador.

  Els actes començaran el dijous 23 de novembre amb un videofòrum sobre la pel·lícula d'Héctor Olivera "Antigua vida mía (2001), basada en la novel·la homònima de Marcela Serrano. L'endemà, divendres 24 , hi haurà una concentració a les dotze del matí davant la porta de l'Ajuntament amb la lectura d'un manifest i la realització d'una performance contra la violència de gènere en què hi col·laboraran els centres escolars i les associacions del municipi. La jornada seguirà per la vesprada amb la presentació de la novel·la de Mª Amparo Gimeno Tamarit "No tengas miedo, actúa", i el monòleg d'Ana Plaza "La mujer sola".

  La programació clourà el dia 25 amb la participació en la manifestació a València contra la violència masclista. Per tal de facilitar-hi l'assistència, el consistori habilitarà un autobús que eixirà des de l'esplanda del Monestir cap al cap i casal.

  La commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere se suma a les accions que està duent a terme el consistori del Puig per promoure la igualtat de gènere i perseguir la violència masclista. Durant esta legislatura s'està redactant el primer Pla d'Igualtat municipal, s'ha obert una oficina de Servei Integral d'atenció a les víctimes de la violència de gènere, s'està apostant per unes "Festes lliures d'agressions sexistes i des de la regidoria d'Igualtat s'ofereixen xerrades sobre diversitat sexual, rols i estereotips sexistes o feminisme.

  Pujar