22 de gener de 2021 22/1/21

Descoberta una àmfora ibèrica al fons marí del Puig de Santa Maria

Descoberta una àmfora ibèrica al fons marí del Puig de Santa Maria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Descoberta una àmfora ibèrica al fons marí del Puig de Santa Maria - (foto 2)
  Descoberta una àmfora ibèrica al fons marí del Puig de Santa Maria - (foto 3)

  El Club de Busseig Trotafons de Puçol ha extret una àmfora ibèrica del fons marí del Puig de Santa Maria, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la localitat. El tresor arqueològic es trobava a uns 3 quilòmetres de la costa, a 18 metres de profunditat. La seua eixida a la superfície va tindre lloc el passat diumenge 17 de juny, a la platja de Santa Elvira, i va comptar amb la presència de membres del club, arqueòlegs experts, l'alcaldessa Luisa Salvador i els regidors Vicent Porta, Maite Sánchez i Julià Oriola, així com l'historiador Julio Ribelles i desenes de persones que van acudir encuriosides per contemplar l'àmfora.

  L'alcaldessa Luisa Salvador assenyala que "és una descoberta important que ens ajudarà a conèixer millor la història del Puig" i agraeix "al Club de Busseig Trotafons l'enorme esforç que han realitzat per treure a la llum esta peça del nostre passat llunyà".

  L'àmfora consisteix en un recipient de terra cuita i de cos ovalat que s'utilitzava per emmagatzemar i transportar productes alimentaris, com ara el vi, l'oli o el blat. Pesa més de 25 quilos i té una capacitat de més de 25 litres. Una primera aproximació dels experts data la peça en 2.500 anys, aproximadament.

  Pujar