elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig reafirma el compromís de la Generalitat amb la Policia autonòmica

Puig reafirma el compromís de la Generalitat amb la Policia autonòmica
  • El cap del Consell ha recordat que es compleixen 25 anys des de la publicació de l'ordre ministerial que va suposar la creació d'aquest cos de seguretat

  • Ha lliurat la medalla d'or al mèrit policial concedida a títol pòstum al sotsinspector Blas Gámez a la seua viuda

MÉS FOTOS
Puig reafirma el compromís de la Generalitat amb la Policia autonòmica  - (foto 2)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb la Policia autonòmica per ampliar el nombre d'efectius d'aquest cos de seguretat, que treballa dia a dia per consolidar una societat "pròspera i lliure".

Així ho ha assegurat el cap del Consell durant la commemoració del Dia de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, on ha tingut unes paraules de record per al sotsinspector Blas Gámez, assassinat el passat 12 de setembre en acte de servei i que ha estat commemorat a títol pòstum amb la medalla d'or al mèrit policial.

"Blas Gámez va donar la seva vida en acte de servei per garantir la llibertat i la seguretat dels nostres ciutadans", ha dit Puig, que també ha reconegut la tasca de l'agent Juan Antonio González, company de Gámez i el valor del qual "demostra la qualitat i l'eficàcia de la nostra policia".

Puig ha destacat el treball que realitzen cada dia els agents de la Policia autonòmica, "que té com a destinació estar més prop de l'acció de Govern de la Generalitat". Per això, ha dit, la col·laboració tant amb l'Administració com amb la resta de forces i cossos de seguretat constitueix un dels seus valors fonamentals.

"Sou una policia amb una quantitat d'efectius reduïda però feu un treball ingent i positiu per a la societat valenciana", ha indicat Puig, que ha afegit que el Consell és "molt conscient" d'aquesta necessitat de personal.

"El govern valencià farà tot allò que estigui a les seves mans, des del diàleg i la voluntat de col·laboració amb el Govern d'Espanya perquè la Policia de la Generalitat tinga les dotacions de personal que es mereix i pugui millorar encara més els seus resultats", ha dit el president, que ha expressat el seu desig que aquesta mesura tinga efecte als propers pressupostos de l'Estat.

Al llarg de 2016, la Policia autonòmica ha realitzat més de 460.000 intervencions relacionades amb establiments i espectacles, joc, medi ambient, menors o violència de gènere, entre d'altres. "Aquestes dades ens fan sentir-nos orgullosos", ha assegurat Puig, per a qui resulta "innegable" la contribució d'aquest cos de seguretat a la millora i el progrés de la societat valenciana.

Referent a açò, el cap de l'Executiu valencià ha posat l'accent principalment en les accions iniciades recentment per part de la Policia autonòmica en col·laboració amb les conselleries de la Generalitat. Així, ha destacat el procediment operatiu per a la gestió de noves actuacions en els centres d'acolliment de dones maltractades i vivendes tutelades per a dones.

Aquesta iniciativa es suma a altres com el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, "que demostra la maduresa d'aquesta societat, la unitat d'acció contra aqueixa perillosa alifac social".

D'altra banda, Puig ha recordat que el passat 16 de setembre es van complir 25 anys des de la publicació de l'ordre ministerial entre el Ministeri de l'Interior i la Generalitat per la qual es creava la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana. "La commemoració ha de servir com a factor per a mirar al futur més immediat i fer un pas endavant en la seua consolidació", ha conclòs el president.

Pujar