elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig proposa que les PCR siguen gratuïtes per als ciutadans que vulguen viatjar aquest estiu

Puig proposa que les PCR siguen gratuïtes per als ciutadans que vulguen viatjar aquest estiu
  • Lamenta el president de la Generalitat que, per exemple, els joves europeus van a tenir problemes per viatjar al no estar vacunats

MÉS FOTOS
Puig proposa que les PCR siguen gratuïtes per als ciutadans que vulguen viatjar aquest estiu - (foto 2)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demana a la Unió Europea que les PCR siguen gratuïtes per als ciutadans que vulguen viatjar aquest estiu a altres països. Així ho ha anunciat el president després de reunir-se amb la presidenta del Govern dels Illes Balears, Francina Armengol, per parlar dels Fons Europeus.

En aquest sentit, el president proposa que els fons europeus financen aquestes proves: "Si les vacunes són gratuïtes, les PCR també ho haurien de ser en aquest espai europeu", ha dit Puig, que lamenta que aquest estiu molts joves tindran problemes grans per viatjar ja que encara no estaran vacunats.

El president insisteix en la necessitat de tenir una certificació ciutadana per garantir els viatges assegurances: "Pensem que el passaport [de vacunació] no és la millor certificació però la Unió Europea ja ha formalitzat que al juny estarà aquest certificat de vacunació i mobilitat".

Ximo Puig ha insistit que les PCR siguen gratuïtes tant les d'anada com les de tornada: "Hi ha un gran objectiu que és la superació d'aquesta fronterització per la pandèmia i no ha d'haver una diferenciació per motius econòmics".

Tant Ximo Puig com a Francina Armengol han destacat que les dues destinacions turístiques "són segures". El cap del Consell s'ha mostrat convençut que aquest estiu es produirà l'obertura d'una nova etapa en la superació de la pandèmia, al que contribuirà la nova vacuna Janssen que es va a començar a inocular.

Pujar