elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig promet ampliar el transport públic gratuït per als joves fins a final d'any

Puig promet ampliar el transport públic gratuït per als joves fins a final d'any
  • "Aquest ha estat un Govern compromès amb els joves i ara hem de fer un pas més perquè tinguin un paper destacat", ha dit el candidat del PSPV-PSOE a la Generalitat

MÉS FOTOS
Puig promet ampliar el transport públic gratuït per als joves fins a final d'any - (foto 2)
Puig promet ampliar el transport públic gratuït per als joves fins a final d'any - (foto 3)

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat avui que ampliarem la gratuïtat del transport públic per als joves fins a final d'any. Així ho ha anunciat el president Ximo Puig en una trobada amb representants de la joventut valenciana celebrada a València aquest dimecres durant la qual apostat per “reforçar el suport públic que des de les administracions es dóna als més joves” i remarcat que “aquest ha estat un Govern compromès amb els joves des del principi”.

En aquest sentit, Ximo Puig ha afirmat que "ara del que es tracta és d'avançar i fer un pas més en la nova etapa de Govern per a la majoria" i ha insistit que "els i les socialistes el que volem és que els joves tinguin un paper destacat”. A més, el president ha apel·lat al vot jove en què, ha subratllat, "està l'oportunitat de continuar avançant" i ha indicat que "l'abstenció és un vot al passat i el futur és el vot al PSPV-PSOE".

Així mateix, el líder dels socialistes valencians ha posat el focus a l'habitatge i ha avançat que “activarem dues mesures que facilitaren l'accés dels joves a un habitatge i ho farem amb un fons de lloguer jove de l'IVF que financera les despeses de la entrada als menors de 35 anys i amb la construcció de 6.000 habitatges, en col·laboració amb els ajuntaments, per destinar-los específicament al lloguer jove”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha recordat que “avui dia hi ha 310.000 joves que estan treballant a la Comunitat Valenciana, 82.000 més que el 2015:” i ha assegurat que “a partir de la propera legislatura garantirem feina o formació a aquells joves valencians que porten un any a l'atur després d'acabar els seus estudis”: “En aquests moments hi ha 9.000 joves en aquesta situació i nosaltres els donarem una oportunitat laboral”.

D'altra banda, Ximo Puig a l'àmbit universitari ha anunciat que "en la propera legislatura la Generalitat becarà amb 2.7000 euros aquells universitaris valencians que decidixquen estudiar un curs en una altra autonomia" una proposta que se suma a l'extensió del programa Xarxa Llibres al Batxillerat i la formació professional, la gratuïtat de l'educació dels 0 als 18 anys i el finançament de les activitats extraescolars.

Finalment, pel que fa a la Sanitat el PSPV-PSOE recull al seu programa de Govern deducció de fins a 500 euros per a les despeses de dentista i òptica, i una atenció de la salut mental dels joves amb més equips d'intervenció, hospitals de dia i unitats residencials d'acolliment en crisi.

Pujar