elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig, preocupat per l'augment dels contagis, descarta més restriccions de moment

Arxiu
Arxiu
  • El president Ximo Puig demana encaridament al 10% de la població valenciana que no s'ha vacunat que, per favor, ho faça

La Comunitat Valenciana ha registrat un repunt de casos de coronavirus aquesta última setmana. Es tracta d'un lleuger augment: s'han notificat 1.463 nous casos de coronavirus (entre el 15 i 22 d'octubre) enfront dels 890 de la setmana anterior. La tendència, però, preocupa al Consell, que demana un cop respectar les mesures sanitàries i, sobretot, vacunar els que falten.

"Ara el que volem és insistir que aquest 10% que no s'ha vacunat es vacune", ha dit el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns en una compareixença al costat de la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira. Puig ha reconegut que hi ha una tendència "a l'alça" a la Comunitat Valenciana, Espanya i en altres països d'Europa i reconeix la seua preocupació per l'explosió de casos que està vivint Regne Unit.

El president ha dit que la Conselleria de Sanitat està pendent de el nou calendari de vacunació i que la Comissió Interdepartamental decidixca si finalment es va a vacunar els xiquets.

Mentrestant, a la Comunitat Valenciana s'han notificat aquesta última setmana 1.463 casos i destaca la província de Castelló, amb 459 nous positius en tan sols set dies i 37 persones més ingressades en hospitals de Castelló (9 més també a UCI). A Alacant, amb 523 nous casos aquesta setmana s'han notificat 10 ingressos més, un d'ells en UCI, mentre que a València (477 nous casos) hi ha hagut un ingrés més, a l'UCI.

La setmana anterior es van confirmar 890 casos. Pel que fa a les defuncions, en tres setmanes hi ha hagut una vintena de morts. Pel que fa a les hospitalitzacions, si el divendres 15 hi havia 143 persones ingressades, el divendres 22 es va tancar amb 191, gairebé cinquanta persones més.

Durant tot el cap de setmana no s'han facilitat noves dades de contagis pel que caldrà esperar als d'aquest dilluns per saber si la tendència s'alenteix o agafa força.

Pujar