elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig aposta per un govern "plural" per a representar la "diversitat" del poble valencià

Puig aposta per un govern "plural" per a representar la "diversitat" del poble valencià
  MÉS FOTOS
  Puig aposta per un govern "plural" per a representar la "diversitat" del poble valencià - (foto 2)

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el segon Govern paritari de la Comunitat Valenciana assumeix l'ambició col·lectiva" d'acabar amb la violència masclista. Així s'ha expressat el cap del Consell en l'acte de presa de possessió dels consellers i conselleres, celebrat en el Palau de la Generalitat, on ha subratllat la conformació d'un Govern "humil, responsable i dialogant" que representa la "diversitat" de la societat valenciana.

  Ximo Puig ha destacat el diàleg "com a eina fonamental per a prendre qualsevol decisió", la responsabilitat per a "estar a l'altura de les expectatives" de la ciutadania i la "humilitat" per a ser conscients del treball que queda per realitzar.

  "Només des de la humilitat es pot entendre una societat com la nostra, en la qual moltes persones encara no tenen els serveis públics fonamentals al seu abast", ha recordat el president, que ha subratllat que la Generalitat és "l'escut protector" per a milions de valencians i valencianes. Durant l'acte en el Va salar de Corts, Puig ha assegurat que la formació d'un Govern "plural" representa "la suma de la diversitat, les conviccions i les esperances" del poble valencià.

  El president ha defensat a més els beneficis de la diversitat per damunt de la uniformitat en el nou Consell, que, no obstant això, és "un únic Govern". "L'èxit només és possible a través de l'equip", ha manifestat el president, que ha defensat la importància de "gestionar adequadament la diversitat" per a tractar els "reptes impressionants" que té la Comunitat Valenciana.

  Entre ells, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha de lluitar contra el canvi climàtic i posar en marxa la transició ecològica, garantir el dret a un habitatge digne, aconseguir la viabilitat de l'estat del benestar o impulsar la innovació en un nou model productiu.

  Així mateix, el president ha qualificat al nou Consell de "modern i humanista" i ha afirmat que "treballarà per la igualtat d'oportunitats, perquè ningú es quede al marge", així com per la cohesió territorial, perquè "totes les comarques i ciutats se senten identificades en el projecte comú".

  Polítiques de progrés

  D'altra banda, el president ha assenyalat que es tracta del "inici d'un cicle polític per a la Comunitat Valenciana" en el qual la Generalitat ha de "aprofundir les polítiques de progrés que aquests anys han situat a la Comunitat Valenciana en el camí d'un nou renaixement".

  "En estos quatre anys s'han reparat molts drets i s'ha reconstruït social i econòmicament la Comunitat Valenciana", ha assegurat Puig, qui, així mateix, ha admés que "queda quasi tot per fer". Per això, ha advocat per la col·laboració entre totes les institucions per a "assumir els nous reptes i desafiaments" i actualitzar les noves polítiques, però mantenint "una mateixa filosofia i tarannà", sense oblidar que "les institucions són del poble i no dels partits polítics".

  El nou Consell

  El nou Consell s'estructura en la Presidència i 11 conselleries. El cap del Consell ha presidit l'acte de presa de possessió del nou Consell, en el qual tots els consellers i conselleres han promés els seus càrrecs.

  La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives recau en Mónica Oltra Jarque i la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica serà gestionada per Rubén Martínez Dalmau. Vicent Soler i Marco segueix al capdavant de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic; la de Justícia, Interior i Administració Pública tindrà, de nou, com a principal responsable a Gabriela Bravo Sanestanislao. Vicent Marzà Ibáñez es manté en Educació, Cultura i Esport, i Ana Barceló Chico també repeteix càrrec al capdavant de Sanitat Universal i Salut Pública.

  D'altra banda, Rafael Climent González continuarà com a conseller d'Economia Sotenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; Mireia Mollà Herrera s'estrenarà al capdavant d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat recau en el fins ara cap de Gabinet del President, Arcadi España García.

  A més, Carolina Pascual Villalobos gestionarà la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de nova creació, i Rosa Pérez Garijo, que també entra en l'Executiu, dirigirà la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

  Pujar