15 d’octubre de 2019 15/10/19

La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals

La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals - (foto 1)
MÉS FOTOS
La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals - (foto 2)
La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals - (foto 3)
La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals - (foto 4)

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Puçol, Juanjo Manzaneque, ha assistit junt amb altres edils i alcaldes de l'Horta Nord el dimarts 8 de maig al consistori de la Pobla de Farnals, on s'ha tractat la millora de la mobilitat sostenible de la Via Xurra, CR-300, que permet desplaçar-se de València a Puçol sense necessitat d'utilitzar automòbil. En la zona del nostre municipi s'ha contemplat l'ampliació de 3 a 5 metres del carril, per a separar la circulació de bicicletes i vianants.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Carlos Domingo, ha indicat la importància de resoldre problemes dels trams del recorregut. També hi ha una connexió prevista amb la via d'Ulls Negres, «una de les vies verdes més llargues d'Espanya».

«La Via Xurra ha de servir a la població»: per a aconseguir-ho, s'han programat 21 actuacions, algunes d'elles completades i unes altres en procés, per un valor de 14 milions d'euros, que afecten diversos municipis per on passa esta via verda.

El responsable de l'àrea de Planificació i Infraestructures Hidràuliques de la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana, Vicente Serrano, ha posat èmfasi en els diversos usos que se li dóna a la via i els diversos tipus d'usuaris que l'empren. «Volem resoldre problemes, com els relacionats amb el paviment o la seguretat viària, i recuperar infraestructures que s'estaven degradant; ampliar la via i marcar una separació entre la part que d'ús per als vianants i la que utilitzen els ciclistes, així com fixar il·luminació on es puga».

Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat de Puçol, ha considerat molt positiu que, «després d'anys de deixadesa, s'estiguen duent a terme diverses iniciatives». L'edil ha recordat qüestions com la il·luminació del carril bici i la separació de vianants i ciclistes.

Així mateix, ha destacat que «s'estiga treballant en la cura del medi ambient en els projectes que s'estan realitzant. És positiu que la conselleria ens reunisca i oferisca informació respecte d'això de primera mà. Açò és el futur, que les vies de comunicació i els transports vagen d'acord amb el moment en el qual ens trobem».

ocultar
La Via Xurra, de València a Puçol, s'adapta als temps actuals
Pujar