elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra

Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra
  MÉS FOTOS
  Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra - (foto 2)
  Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra - (foto 3)
  Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra - (foto 4)
  Tripuçol despunta un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra - (foto 5)

  Ni tan sols la pandèmia ha aconseguit frenar els peus als triatletes del club Tripuçol, que el passat cap de setmana van aconseguir despuntar un any més en el Campionat d'Espanya de Pontevedra. Ho van fer tant en grups d'edat com en  la categoria d'elit,  en la qual Jesús Jiménez es va fer amb la medalla de plata després d'un estiu replet d'èxits.

  El club Tripuçol s'havia fixat a principis d'esta temporada un objectiu clar: guanyar la lliga autonòmica. La pandèmia, el confinament i la incertesa davant cada competició han entorpit este objectiu, encara que pel que sembla els triatletes estan fets d'una altra pasta... I encara no s'han donat per vençut.

  De fet, el passat cap de setmana varis tripus es van desplaçar fins a Pontevedra per a disputar el Campionat d'Espanya: una prova condicionada per les noves mesures sanitàries per a minimitzar el risc de contagi.

  I van haver de fer front al format contrarellotge: un tipus de prova en la qual els esportistes van eixint de manera escalonada cada pocs segons per a garantir la distància de seguretat entre ells. «En cap moment pots estar prop d'una altra persona», explica Carlos Boví, entrenador del club que també va competir a Pontevedra: «i res més arribar a meta et donen la màscara».

  Els triatletes asseguren que aquest format incrementa la duresa de la prova, i fins i tot l'aclaparament, «però sabem que perquè l'esport ara mateix siga possible, les mesures han de ser així de dràstiques», afig l'entrenador, molt satisfet amb la participació dels triatletes, que «malgrat la situació han continuat entrenant molt motivats».

  I tant d'entrenament ha donat els seus fruits, perquè alguns van obtindre molt bons resultats en la competició: per grups d'edat, José Luis García es va fer amb el tercer lloc en la seua categoria, així com el veterà Jesús Jiménez, que va obtindre una quarta posició en el seu grup «amb molt poca diferència respecte al tercer», apunta Boví.

  Sense oblidar l'excel·lent participació de José Oriola, Marta Gassó i de Pablo Jiménez, que es va quedar a les portes de poder participar en la categoria elit: «va ser una pena perquè era el primer en la llista d'espera».

  En la categoria d'elit, per part seua, Alex Vanaclocha va obtindre una 47a posició «en un campionat on hi havia moltíssim nivell», destaca Boví.

  Res que impedira al supertripu Jesús Jiménez fer-se amb la medalla de plata i demostrar, una vegada més, estar a l'altura dels millors triatletes júnior d'Espanya… I d'Europa. «Estic molt content amb la carrera, encara que va ser molt dura i vam haver de fer-ho tot sols sense saber qui anava davant de qui fins a arribar a la meta».

  El fet d'haver de nadar amb neopré degut a la temperatura de l'aigua també va ser un factor perjudicial per al triatleta, que lamenta a més haver comés alguns errors durant les transicions.

  «Però són coses que passen… Al final mai acabem d'estar a gust amb la carrera que fem», fa broma, molt agraït amb els qui estan en cada competició al peu del canó donant-li suport: «la meua mare, el meu germà, el meu pare i —alhora— entrenador… I per descomptat al meu club i a tots els patrocinadors».

  En general, el club Tripuçol va emprendre el camí de tornada a casa amb molt bones sensacions i, a més, amb la satisfacció de tornar a despuntar en un campionat nacional, acostant-se així als nous objectius que es plantegen de cara a la pròxima temporada.

  Pujar