elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent

Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent
  MÉS FOTOS
  Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent - (foto 2)
  Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent - (foto 3)
  Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent - (foto 4)
  Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent - (foto 5)
  Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent - (foto 6)

  La Covid-19 amenaçava la celebració de les escoles esportives a l'inici de l'estiu. Alguns clubs locals, no obstant això, han volgut fer front a la situació amb el seu millor somriure i, finalment, han celebrat els campus com estava previst: jocs, activitats, esport, esmorzars, piscina… Això sí, respectant totes les mesures de seguretat i amb un objectiu fonamental: gaudir en gran.

  Trobar l'equilibri entre seguretat, aprenentatge i diversió era l'objectiu primordial que es plantejaven els clubs esportius a l'inici de l'estiu, quan la pandèmia amenaçava la celebració dels campus, tan esperats pels esportistes més joves de Puçol.

  Finalment es van celebrar… I amb èxit: els clubs de tennis i pàdel, gimnàstica rítmica, futbol sala i triatló es van acomiadar del mes de juliol amb la satisfactòria sensació d'haver afrontat una situació complicada amb el seu millor somriure i, sobretot, de   manera segura i responsable.

  En total, prop de 150 alumnes han participat en els cinc campus, «coordinats per l'Ajuntament i pels responsables de cada club», apunta Fernando García, tècnic d'Esports, que destaca el bon compliment de les normes prèviament establides: «grups bambolla amb un màxim de 10 alumnes, ús de màscara quan ha sigut necessari, funció educativa sobre les noves normes…».

  Tot això, a més de les entrades i eixides amb horari escalonat, evitant així les aglomeracions de   els joves esportistes entorn del Poliesportiu Municipal, lloc on s'han desenvolupat els campus entre l'1 i el 31 de juliol. «Estem molt contents que s'haja pogut fer, encara que és totalment comprensible que alguns clubs, per seguretat, no hagen volgut realitzar els seus campus enguany», afig García.

  En general, «la experiència ha sigut molt bona perquè tots els xiquets venien amb les normes d'higiene i seguretat molt clares, amb la qual cosa no ens ha costat que les compliren», assegura Carla Yeste, responsable del English Camp Tennis & Paddle.

  És cert que els joves tennistes i els seus monitors han trobat a faltar senzills detalls com abraçar-se en guanyar un punt, els jocs de contacte, compartir les coses entre tots… Però lluny de dramatitzar la situació, han sabut adaptar-se: «Per exemple, quan s'acaba un partit cal donar-se la mà i l'enhorabona; perquè l'hem canviat per un xoc de raquetes», comenta Yeste. Tot això, sense esglais relacionats amb la Covid-19.

  En definitiva, «L'edició ha sigut un exitazo i ha superat les expectatives al 200%, ja que la realització del campus es va confirmar a tan sols dues setmanes del seu inici», conclou la responsable. Així, els inscrits han pogut gaudir del tennis i el pàdel mentre aprenien anglés i, a més, es conscienciaven sobre la importància del moviment Safe the planet, temàtica central de l'escola.

  El campus de triatló també ha aconseguit superar les seues expectatives i retornar als seus participants —tant alumnes com entrenadors— el vincle esportiu que els caracteritza.

  «Els xiquets i les famílies s'han portat molt bé; el que buscàvem era això, que després de tants mesos parats desconnectaren un poquet», comenta Carlos Boví, entrenador del club Tripuçol i responsable del campus: «hem gaudit molt i esperem poder tornar als entrenaments la temporada que ve sense massa limitacions».

  Un desig que comparteixen des del Club de Tennis Puçol, que ha hagut de conformar-se amb un estiu sense competicions. Però això sí: han sabut aprofitar-lo i gaudir-lo com qualsevol altre.

  «Estem molt contents perquè el campus ha tingut un acolliment molt bo, tots estàvem molt conscienciats amb les normes de seguretat i no hem tingut cap problema», assenyala Marc Durá, director tècnic del club.

  En definitiva, estes cinc escoles d'estiu han sabut afrontar una complicada situació amb la millor dels seus somriures i, a més, han trobat l'equilibri entre seguretat, aprenentatge i molta, molta diversió. Totes elles, amb un objectiu en comú: encarar amb força la pròxima temporada.

  Pujar