elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71

La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71
  • El 18 d'abril es complixen 50 anys d'una data històrica per al futbol valencià en general i de Puçol en particular: el València CF va guanyar la Lliga 70-71, amb un especial protagonisme dels germans Pepe i Enrique Claramunt

  • Per a celebrar l'efemèride, la Penya Valencianista Puçol està publicant una sèrie d'articles i vídeos en la seua pàgina web i les seues xarxes socials

  • En una temporada en la qual no poden acudir a Mestalla a viure el futbol en directe, almenys volen que els veïns puguen reviure una de les seues temporades més brillants

MÉS FOTOS
La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71 - (foto 2)
La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71 - (foto 3)
La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71 - (foto 4)

«Crec que és important per als veïns del poble, sobretot els més joves, que puguen conéixer quins jugadors van ser, tant Pepe com Enrique», explica Juan Sebastiá, president de la penya. «A més, es tracta d'un cas únic a Espanya, mai més s'ha produït el fet que dos germans guanyen la lliga jugant junts en el mateix equip».

Inaugurada en 1997, la història de la Penya Valencianista Puçol guarda a vegades similituds amb la del mateix València CF. Després de la il·lusió inicial, va arribar una etapa fosca en què pràcticament va arribar a desaparéixer. «Però un grup de veïns que anàvem a Mestalla reprenem el testimoni en 2005. Érem abonats del València que anàvem plegats a Mestalla i ens reuníem per a veure els partits de fora  en el bar del camp de futbol».

Un renàixer que prompte va portar a pensar en altres activitats: alguna tertúlia, junts en el tour per Mestalla… i va arribar la idea de noliejar un autobús per a acudir als partits del València CF a casa, i així evitar problemes d'aparcament al costat de Mestalla.

Però la idea anava més enllà de la comoditat de no preocupar-se per aparcar, com recorda Juan: «també era una manera de recuperar un costum que hi havia a Puçol en els 60 i 70: quan jugaven els germans Claramunt hi havia un bus de Puçol a Mestalla. Amb el centenari del València el vam posar en marxa i va ser un èxit, entre altres coses per ser l'any que més partits es van jugar a Mestalla, perquè el València va arribar a la semifinal de Copa i a la semifinal de la Europa League, a més de tots els partits de la Lliga».

Un autobús que el segon any es va consolidar, amb més de 40 persones en cada viatge… i aleshores va arribar la pandèmia.

«El València tenia previst organitzar un homenatge a la lliga del 71 i nosaltres volíem fer alguna cosa a Puçol, però la pandèmia ho ha impedit. Així que ha sorgit la idea d'escriure sobre eixa temporada de grans assoliments esportius amb un equip basat en la pedrera. Ho estem enfocant sobretot en el paper de Pepe (que va jugar els 30 partits, fins i tot amb una lesió al peu) i Enrique (amb 22 partits, malgrat vindre de 3a divisió)».

Set capítols porten ja publicats en la seua pàgina, tots amb un text introductori i un vídeo en el qual es recullen les imatges més significatives de cada jornada d'aquella històrica lliga que va guanyar el València CF.

No és l'única vegada que els membres de la penya participen en reconeixements als germans Claramunt: van ser presents en l'homenatge de 1999, amb els components de la Selecció Espanyola i del València *CF al costat de Pepe; també en la presentació del llibre dedicat als Claramunt i a la resta de futbolistes de Puçol que han militat en 1a Divisió; en la inauguració del camp municipal de futbol José Claramunt… i recentment en l'homenatge durant les festes de Puçol.

Ara, en estos temps de pandèmia, s'estan reinventant per a continuar mostrant el seu suport a través d'altres mitjans i les xarxes socials són un lloc perfecte per a recordar moments històrics, com aquell campionat aconseguit el 18 d'abril de 1971.

Pujar