elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La música i el color acompanyen l'alumnat de l'Escola d’Estiu en la seua visita al barri del Vallet

La música i el color acompanyen l'alumnat de l'Escola d’Estiu en la seua visita al barri del Vallet
    MÉS FOTOS
    La música i el color acompanyen l'alumnat de l'Escola d’Estiu en la seua visita al barri del Vallet - (foto 2)
    La música i el color acompanyen l'alumnat de l'Escola d’Estiu en la seua visita al barri del Vallet - (foto 3)

    Els veïns del barri del Vallet van assistir a una escena inusual el passat 18 de juliol: al ritme d'una batucada, l'alumnat de Primària de l'Escola d'Estiu de Puçol va visitar la zona, on van poder admirar la intervenció en les parets dels carrers que estaven realitzant artistes urbanes internacionals amb les quals van poder parlar. Majors i xicotets van tenir oportunitat de disfrutar d'un matí ple de música i color excepcional.

    Amb tant de rebombori, era inevitable que s'acostaren curiosos per a, al veure l'ambient amb els seus propis ulls, prendre fotografies per immortalitzar el moment. A les 9.30 hores, el tram situat entre la Casa de Cultura i el barri del Vallet va ressonar amb la intensitat dels tambors i les veus dels xiquets que, tímids al principi però més atrevits després, es van animar a unir-se a l'espectacle dels músics.

    La regidora de Benestar Social, Mar Mazo, va explicar que en aquesta activitat col·laboraven diferents col·lectius que van resultar triats en la convocatòria de beques per a projectes de cooperació social —Fundació TAI, Escuela con Alma, Borumbaia Percussió, Ràdio Puçol i l'Institut de Puçol— destinats al desenvolupament comunitari del barri.

    A l'arribar enfront de la parròquia de Santa Marta, l'artista valenciana Julieta XLF va descriure al grup de xiquets el projecte Reinventa el teu barri que, junt amb altres artistes nacionals i internacionals, està duent a terme a les parets del Vallet. Els alumnes van poder veure el mural que l'artista gallega Doa Oa estava realitzant davall la premissa de "retornar a la vegetació el lloc que les ciutats li han llevat". Com va explicar Julieta, la creativa gallega utilitza plantes autòctones en les seues obres, per la qual cosa no podia faltar la xufa en un mural situat en entorn valencià.

    Nulo, artista d'Uruguai habituada a l'art abstracte, va explicar de quina manera va influir l'entorn en l'elecció de colors del seu treball. La creativa de Colòmbia, Gleo, va comentar com plasmava el seu món imaginari en aquest projecte. Maider Sorasu, del País Basc, va detallar la forma en què els personatges de la seua obra interactuen i s'expressen alhora que guarden relació amb elements de la naturalesa i els colors del voltant.

    L'obra que comparteixen Anis Anis, l'artista xilena, i Julieta XLF, permet que "cadascun decidisca quina és la relació dels personatges que apareixen des de la seua imaginació, una cosa que no heu de deixar d'utilitzar", va destacar aquesta última. "Ningú pinta millor o pitjor, allò que importa és que us divertiu", va afegir davant dels xiquets.

    Per acabar, els alumnes de Primària, que havien sigut distribuïts en dos grups per a realitzar l'excursió per torns, van participar en els tallers que s'havien organitzat. En viu i en directe, el jove alumnat va comprovar com la col·laboració d'artistes urbanes de diferents nacionalitats —que, tot i que no es coneixien amb anterioritat, no van tenir problema a treballar unides— ha contribuït a donar color a un barri multicultural, que reuneix persones de molts llocs, com el barri del Vallet.

    Durant el mes de setembre, l'Ajuntament de Puçol realitzarà campanyes informatives junt amb els mencionats col·lectius guanyadors de les beques per a projectes de cooperació social. La participació en les diferents activitats que es programen, en la línia d'allò que l'alumnat de l'Escola d'Estiu va viure durant el seu recorregut pel barri, està oberta a tot el veïnat de Puçol.

    Pujar