29 de gener de 2020 29/1/20

De major vull ser com… Laura Bocanegra

De major vull ser com… Laura Bocanegra - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  De major vull ser com… Laura Bocanegra - (foto 2)
  De major vull ser com… Laura Bocanegra - (foto 3)

  Laura Bocanegra té 16 anys, estudia 1r de Batxiller en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol i ha guanyat el primer concurs autonòmic de vídeos De major vull ser com…, destinat a reconéixer el paper clau de la dona en ciència i en la tecnologia: 1.000 euros per a la jove i altres 2.000 per al centre, en ambdós casos per a invertir en material científic i tecnològic.

  «Vaig gravar amb el mòbil de la meua mare un vídeo sobre huit científiques valencianes i li vaig afegir després la veu en off i un missatge per a animar a totes les joves: elles van seguir el seu somni, nosaltres també podem», recorda Laura Bocanegra. «És la primera vegada que participe en un concurs i estic molt contenta, però no seré directora de cine, jo el que vull estudiar és medicina».

  Las Naves de València i Fisabio (Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana) han organitzat este primer concurs de vídeos De major vull ser com… a fi de despertar de vocacions científiques i tecnològiques entre xiquetes i adolescents.

  Els requisits incloïen una duració màxima de 3 minuts, gravats amb qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta tàctil, càmera) i centrar la temàtica en el paper de la dona en distints camps, especialment la ciència.

  A la convocatòria s'han presentat 20 instituts de la Comunitat Valenciana, podent participar els alumnes a títol individual o en grup. Laura ho va fer sola i a última hora, quan van proposar en classe de filosofia la possibilitat de concursar, «a més la professora ens va prometre que si participàvem ens apujaria la nota, així que era una bona motivació per a presentar-se».

  Per a Laura, a més, hi havia una motivació addicional: després d'estudiar des d'infantil en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz, molt més menut i pràcticament amb els mateixos companys durant 10 anys, el bot a l'institut l'ha notat molt, «perquè allí ens coneixíem tots, inclús els professors, érem com una gran família, i ací és tot nou per a mi, més complex, més difícil i trobe a faltar als meus companys de tota la vida. Per això em vaig haver d'aplicar el mateix missatge que les científiques del vídeo: si elles van aconseguir tirar avant amb el seu somni… jo també puc».

  Pujar