24 d’octubre de 2020 24/10/20

Pa per a hui i… aules per a demà

Pa per a hui i… aules per a demà - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Pa per a hui i… aules per a demà - (foto 2)
  Pa per a hui i… aules per a demà - (foto 3)
  Pa per a hui i… aules per a demà - (foto 4)

  Febrer és el mes del sopar de la fam. Una tradició que mantenen les dues parròquies de Puçol, Santa Marta i els Sants Joans, per a col·laborar en un projecte comú de Mans Unides, en esta edició la construcció d'aules, magatzems i un depòsit d'aigua en una escola de Zimbàbue. Més de 400 veïns han col·laborat enguany en el sopar solidari celebrat el divendres 7 de febrer… realitzant un donatiu per a degustar pa amb oli i una taronja.

  L'objectiu? Reunir-se una nit a sopar de manera lleugera i solidària, després de pagar una quota de 3 o 5 euros destinada íntegrament a un projecte d'ajuda. I fer-ho tots junts, ja siguen veïns de Puçol, El Puig, Massamagrell, Albuixec i així fins a arribar a Alboraia, és a dir, tots els pobles de l'Horta Nord que formen part de l'Arxiprestat de Santa Maria del Puig.

  L'any passat, la suma d'esforços va permetre equipar un quiròfan, una sala de parts i un departament dental a l'hospital de Nkhamenya. Enguany el desafiament se situa a l'escola de Gokwe, al nord-est de Zimbàbue.

  «És una de les zones més pobres del país, on la gent es dispersa en xicotets llogarets, vivint de l'agricultura de subsistència i amb escoles que són insuficients per a atendre una població creixent», va explicar Paco Claramunt, president de Mans Unides en Puçol, a l'inici del sopar de la fam de la parròquia Sants Joans, celebrat en el Sindicat Agrícola. «L'objectiu enguany és aconseguir els quasi 96.000 euros que costa construir quatre aules, quatre magatzems per a l'equipament d'eixes aules i un depòsit d'aigua en una escola que en l'actualitat té 473 alumnes».

  Entorn de 250 veïns van secundar directament amb la seua presència el projecte en els Sants Joans, encara que també hi ha hagut aportacions de fila zero dels qui no podien acudir eixa nit al sopar, però volien col·laborar amb la iniciativa.

  També es va quedar xicotet el Centre Júnior Apocalipsis, de la parròquia Santa Marta, on el sacerdot Vicente Gozálvez va explicar —davant una mica més de 150 assistents— les actuacions que pretén portar avant Mans Unides en la campanya anual núm. 61, sota l'eslògan «Qui més patix el maltractament del planeta no eres tu. Col·laborar és a la teua mà».

  Per a potenciar la participació i agrair la presència dels veïns, totes dues parròquies organitzen rifes solidàries i sortejos entre els assistents, amb detalls cedits per patrocinadors de la campanya. Tots aporten el seu granet d'arena per a ajudar a millorar l'escola que els Missioners Claretians tenen la població de Gokwe, a Zimbàbue.

  Els dos locals plens és una demostració que el suport a Mans Unides continua creixent a Puçol i en l'actualitat ja són cinc els llocs que col·laboren en la campanya contra la fam: els Sants Joans, Santa Marta, la parròquia d'Alfinach, el convent de les Carmelites Descalces i el col·legi Virgen al Pie de la Cruz.

  I és que a vegades ser solidari és tan senzill com pagar un sopar i, a canvi, degustar un tros de pa amb oli i una taronja.

  Pujar