Castellano

Els atletes de Puçol tornen del campionat provincial sub-16 amb 4 medalles

MÉS FOTOS
    Els atletes de Puçol tornen del campionat provincial sub-16 amb 4 medalles - (foto 2)

El campionat provincial d'atletisme sub-16 es va celebrar el dissabte 19 de maig a Xàtiva i les 6 xiques i xics de l'escola d'atletisme de Puçol que van participar, tutelats pel Club d'Atletisme, que es fa càrrec dels temes relacionats amb la competició, van collir diversos triomfs en una categoria molt competitiva: es van portar 4 medalles, així com dues mínimes per al campionat d'Espanya cadet. Eixa trobada se celebrarà a Castelló els pròxims dies 30 de juny i 1 de juliol.

Es tracta del campionat en el qual més èxits s'han aconseguit i que més alegries ha proporcionat tant als atletes com al club, ja que s'han obtingut res menys que dues mínimes per a participar en el citat campionat del 30 de juny i 1 de juliol. Van participar 6 atletes, 4 xiques i 2 xics, que van aconseguir 4 medalles: una d'or, dos de plata i una de bronze.

Pau Ortega Martínez va quedar segon en la final de 100 metres llisos amb una marca d'11" 76 mínima i medalla de plata. A més, va guanyar folgadament la longitud amb un millor salt de 5 metres 43 centímetres pel qual es va portar un or. És l'atleta de Puçol que més ràpid ha corregut en la prova regna de velocitat, amb un estil envejable que per a si volgueren atletes de superior categoria.

Clara Izquierdo Daudén també va assolir la mínima per al Campionat d'Espanya. Va ser medalla de plata en la final de 300 metres llisos amb una marca de 42" 65, una cosa que millora en un segon la seua anterior marca. Es va tractar d'un carrerón que, amb la seua forma de córrer, li augura molts èxits en la categoria juvenil de la prova de 400 metres llisos.

La tercera alegria ens la va proporcionar Nuria García Rodríguez, que va aconseguir la medalla de bronze en els 100 metres tanques amb una marca de 17" 64. Va ser un reconeixement ben merescut per la constància i el treball que li ha dedicat a l'esport durant molts anys. A més, en la prova de 300 metres tanques, va millorar la seua marca: la va deixar en 50" 95, la qual cosa la va posicionar sisena en el total del provincial, i en la qual té un gran marge de millora.

Ángela Devís Carretero va tindre una destacada actuació en 300 metres tanques i va quedar segona de la seua sèrie amb un temps de 51" 86. Va ser la seua primera carrera en esta distància; a més, es va ficar en la final de longitud amb les 8 millors de la província i amb un millor salt de 4 metres 32 centímetres: d'esta manera, va millorar en eixos 32 centímetres la seua marca anterior.

Aroa Badillo Miró va quedar quarta en la seua sèrie de 300 metres tanques amb un temps de 57" 22 i, més tard, va participar en els 100 metres tanques amb una marca de 19" 90. Meritori lloc, ja que és primer any de cadet sent la temporada encara cadet.

Es pot dir el mateix de Guillem Ortega Martínez, que va participar en estes proves que el seu germà Pau, amb un resultat de 14" 40 en 100 metres llisos i 4 metres 16 centímetres en longitud, la qual cosa va suposar 16 centímetres de millora respecte la seua anterior marca.

Amb estos resultats, tots els atletes estaran classificats per a l'autonòmic cadet, on estaran amb els millors atletes de la comunitat i lluitaran de nou pels primers llocs.