27 de setembre de 2020 27/9/20

El PSOE, la força més votada per al Congrés en la Comunitat

El PSOE, la força més votada per al Congrés en la Comunitat - (foto 1)

  Amb al voltant del 60% dels vots al Congrés escrutats les dades comencen a reflectir una victòria dels candidats socialistes a Madrid. Segons les dades provisionals que coneixem fins al moment, el PSOE aconseguiria 4 diputats per la província d'Alacant i València, mentre que a Castelló serien 2 diputats.

  Pel que fa a la resta dels partits, els següents partits en la llista són Partit Popular, Ciutadans, Compromís i empat en els vots de la Comunitat entre Unides Podem i Vox.

  Per províncies, a València està escrutat el 50% i dóna com a força més votada al partit socialista aconseguint 4 diputats, és a dir, un més que en les últimes eleccions generals. Després del PSOE, el Partit Popular i Ciutadans comptes amb tres escons, una bona notícia per a aquests últims que sumen un a les seues llista d'aquesta legislatura. El bloc d'esquerres amb Unides Podemos al capdavant s'apunten, de moment, dos escons igualant al partit de Santiago Abascal i per davant de Compromís amb un sol diputat.

  En la mateixa línia, a la província d'Alacant s'han escrutat ja el 60.64% i segons aquests resultats el PSOE aconsegueix en representació per la província quatre escons, mentre que el Partit Popular suma dues menys que en les anteriors eleccions – 3 diputats -. Ciutadans es manté amb dos i s'iguala a Unides Podemos.

  Finalment, a la província de Castelló malgrat que continua guanyant el PSOE s'estanca amb el 68,41% dels vots escrutats en els dos diputats. Per part seua, el PP aconsegueix un diputat en el Congrés amb el 20,58% dels vots, seguits de Ciutadans i Unides Podem els qui obtenen també un escó encara que no superen el 15% dels vots a favor. Vox es queda sense representació a la província de Castelló.

   

  Pujar