4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs proposa reconvertir part de l'oferta hotelera i oferir solucions habitacionals a joves o col·lectius vulnerables

Cs proposa reconvertir part de l'oferta hotelera i oferir solucions habitacionals a joves o col·lectius vulnerables - (foto 1)
  • Mamen Peris aposta per aquesta mesura que ajudarà a reflotar al sector i, alhora, facilita l'accés a l'habitatge

Ciutadans ha proposat reconvertir part de l'oferta hotelera de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de reflotar el sector després de la crisi del coronavirus i al seu torn, oferir solucions habitacionals a joves o a col·lectius vulnerables. Així ho ha avançat la diputada de Cs Mamen Peris, qui ha subratllat que "aquest sector, que és fonamental per a l'economia valenciana, serà un dels més afectats", per la qual cosa ha exigit "mesures concretes, mesures fiscals i estímuls i facilitats per als empresaris turístics".

La iniciativa registrada per Ciutadans demana "coordinar amb els Ajuntaments i amb el sector hoteler mesures per a reflotar el sector aportant al seu torn una solució habitacional a joves i persones i famílies vulnerables". En concret, "mitjançant els canvis d'ús, podent convertir-se en apartahotels, en residències d'estudiants, en espais residencials de coworking i coliving, en habitatges durant la temporada baixa d'hotels estacionals o destinar-la a condohotels, pel qual els particulars que compren les habitacions cedeixen la seua gestió a una empresa hotelera per a la seua explotació i benefici".

En aquest sentit, la diputada ha comentat que "amb la proposta de Ciutadans es podrien trobar solucions habitacionals en un moment en què l'accés l'habitatge és complex i 14.000 persones, joves o famílies i persones desfavorides demanden un lloguer d'habitatges del parc públic sense que hi haja oferta".  

Pujar