24 de novembre de 2020 24/11/20

Cs proposa que alumnes i professors reben formació en primers auxilis per a atendre possibles emergències a l'aula

Cs proposa que alumnes i professors reben formació en primers auxilis per a atendre possibles emergències a l'aula - (foto 1)
  • La diputada Merche Ventura insisteix en la “rellevància” d'unes tècniques que, “només a Europa, arriben a salvar fins a cent mil vides a l'any”

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual proposa que la comunitat educativa puga rebre formació en primers auxilis per a atendre possibles emergències a l'aula. Segons ha explicat la diputada Merche Ventura, “l'objectiu és incloure protocols en tots els col·legis, instituts i universitats de la Comunitat Valenciana, perquè tant alumnat, com a professors i resta de personal laboral dels centres coneguen les pautes d'actuació en cas d'emergències o accidents”.

“La ràpida resposta en situacions crítiques pot salvar moltes vides, especialment entre un alumnat nombrós en el qual pot haver-hi pacients de malalties cròniques com a diabetis, epilèpsia o asma”, ha assenyalat Ventura després de destacar que, “només a Europa, la tècnica de reanimació cardiopulmonar, realitzada de manera correcta, arriba a salvar a cent mil persones a l'any”.

Per això, per a la diputada, “és imprescindible ampliar aquest tipus de formació a totes les edats, a partir dels onze anys, de la mateixa manera que ja es duu a terme en altres països europeus”. Finalment, la portaveu d'Educació de Cs ha destacat que “aquest tipus de formació té un èxit molt significatiu entre l'alumnat i ajuda a desenvolupar el sentit de responsabilitat en edats primerenques”.

Pujar