2 de desembre de 2020 2/12/20

Cs pregunta quant li han costat a tots els valencians les condemnes judicials a les polítiques de Marzà

Cs pregunta quant li han costat a tots els valencians les condemnes judicials a les polítiques de Marzà - (foto 1)

  El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha preguntat al Consell quant li han costat a tots els valencians les condemnes judicials a les polítiques del conseller d'Educació, Vicent Marzà.

  "Marzà s'ha portat el premi a les garrotades judicials per la seua gestió educativa ideològica i sectària", ha comentat la parlamentària, que ha sol·licitat al Consell la documentació que acredite "el nombre exacte de procediments en els quals s'està immersa la Conselleria, quant s'ha pagat ja en concepte de costes i quant queda per abonar".

  Entre les diferències sentencies per les quals Educació ja ha sigut condemnada, Ventura ha recordat "el xantatge lingüístic que Marzà va voler imposar en els centres educatius amb el pla del plurilingüisme, així com el desenvolupament de normes per a fer ús preferent d'una llengua sobre una altra".

  A més, la diputada ha indicat que "en la documentació relativa als pressupostos del pròxim any, el Consell contempla presentar 1400 recursos a diferents processos judicials en matèria d'educació". Una xifra, que, per a Ventura, resulta "com menys, cridanera", i sobre la qual Cs ha demanat més explicacions.

  "Altres sentències contra la retallada injusta a la concertada o la reducció de ràtio en escoles infantils són algunes de les més sonades, però creiem que Marzà encara pot tenir més damunt de la taula, i des de Cs volem conèixer tota la informació sobre aquest tema", ha conclòs la portaveu d'Educació de Cs.

  Pujar