elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCV portarà als tribunals la Llei de Fons de Cooperació "per atemptar contra la Constitució i l'Estatut"

El PPCV portarà als tribunals la Llei de Fons de Cooperació "per atemptar contra la Constitució i l'Estatut"
  • "Aquesta Llei pretén confiscar, amb caràcter obligatori, dels fons de les entitats locals i diputacions. No hi ha una llei com aquesta a tot Espanya ", assenyala Rovira

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana portarà als tribunals la Llei de Fons de Cooperació municipal i entitats locals menors de la Generalitat al considerar que atempta contra la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia i la Llei de Bases de Règim local, que és normativa estatal.

Així ho ha anunciat avui el portaveu adjunt del GPP en Les Corts, José Antonio Rovira, abans de la comissió de Justícia en què es debat el projecte de llei. El diputat ha assenyalat que la posició del PPCV "ha estat molt clara des del principi ". "Va començar la Legislatura i el president de la Generalitat va dir que anava a obrir vies de diàleg amb aquells que no estàvem d'acord amb com organitzar el Fons de Cooperació, però aquests vies de diàleg no s'han obert en cap moment. I ara, de forma urgent es porta aquesta llei de Fons de Cooperació, que portarem als tribunals", ha assenyalat.

Rovira ha mostrat el seu convenciment sobre que el PPCV guanyarà als tribunals "perquè hi ha hagut ja sentències de Tribunal Constitucional en el mateix sentit". "Aquesta llei el que pretén és confiscar, amb caràcter obligatori, d'uns fons de les entitats locals i diputacions. No hi ha una llei com aquesta a tot Espanya", ha indicat.

Així, Rovira ha explicat que en totes les comunitats autònomes hi ha fons de cooperació i és la comunitat autònoma qui estableix uns diners que es reparteix a les entitats locals. "En algun cas, com Castella i Lleó, les diputacions reben diners. Aquí es pretén fer el contrari, ja que es pretén per Llei obligar les Diputacions a posar diners damunt de la taula, quan els objectius de les diputacions són uns altres, com atendre els municipis petits", ha manifestat.

Així mateix, Rovira ha indicat que el PPCV tampoc està d'acord amb els criteris d'aquest fons. "L'únic criteri bàsic és la població i va afavorir els municipis amb molta població mentre perjudicarà als municipis petits".

Pujar