25 de febrer de 2020 25/2/20

Cs portarà la llei del plurilingüisme a Brussel·les

Cs portarà la llei del plurilingüisme a Brussel·les - (foto 1)
  • Cantó insisteix en la “defensa de la llibertat de llengua” en la Comunitat Valenciana i per això “Cs portarà la imposició lingüística de Marzà a Brussel·les”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes portarà a la Fiscalia les sospites del cas Puig, “després que l'Oficina de Conflicte d'Interessos (OCI) no haja oferit més informació sobre aquest tema”, tal com ha anunciat el portaveu parlamentari de Cs, Toni Cantó.

“Es tracta de fets que considerem greus i és una burla que existisquen tres entitats com la OCI, l'Agència Valenciana Antifrau i la pròpia Conselleria de Transparència però cap aclarisca res, sinó que ens remeten, entre elles, de l'una a l'altra”, ha explicat Cantó, per a qui “Puig no pot continuar comportant-se com el Berlusconi de Morella ni els seus socis continuar tapant les seues vergonyes”.

“Creiem que, entre altres qüestions, el president no pot mantindre accions en un mitjà de comunicació en el qual el Consell inverteix publicitat institucional, perquè això el convertiria en un comisionista”, ha afegit Cantó

D'altra banda, i respecte a la manifestació del passat dissabte a Orihuela, Cantó ha recordat que “Cs defensarà sempre la llibertat de tots a expressar-se i estudiar en la llengua que vulguen”. “El conseller d'Educació, Vicent Marzà, pretén saltar-se la llei en obligar a estudiar en valencià als qui estan exempts, i, per això, portarem el cas fins al Parlament Europeu”, ha destacat el síndic després de puntualitzar que “Marzà ha d'estar batent rècords com el polític amb més sentències en contra”.

Preguntat pel pin parental, Cantó ha declarat que “si hi ha un partit que porta anys lluitant per l'adoctrinament i la inoperància d'un Govern que no usa l'Alta Inspecció Educativa, és Ciutadans”. “Tots els debats sobre educació són benvinguts, però és una pena que s'usen certes eines com a arma llancívola des dels extrems, quan l'important és debatre per a aconseguir un pacte d'Estat per la millora de la qualitat educativa”, ha conclòs.

Pujar