23 de novembre de 2020 23/11/20

El pont d'Octubre, darrere del pic de contagis en la Comunitat Valenciana

El pont d'Octubre, darrere del pic de contagis en la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • A l'octubre les hospitalitzacions han pujat un 97% i els ingressos en UCI, un 65%

Aquest dijous a la nit es feia oficial un avís que portava sonant des de fa dies: hi haurà toc de queda en la Comunitat Valenciana encara que, de moment, la Generalitat ho aplicarà de manera unilateral en aquest territori al no arribar-se a un acord a nivell nacional.

Així ho anunciava Ximo Puig a final de la jornada, tal com els va avançar elperiodic.com. També va comparéixer la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha reconegut que darrere de pic de contagis que està tenint ara mateix la Comunitat Valenciana està darrere el pont d'Octubre: “La situació s'ha complicat”.

No obstant això, ha recordat que la Comunitat Valenciana no compta amb cap municipi en la fase de més alerta: “Si hi haguera algun ja hauríem pres alguna decisió com s'ha fet amb Elx, Orihuela o Onda”.

“Ens semblarà oportuna l'alarma, però l'important és posar totes les mesures per a atenuar la corba de creixement de la pandèmia en els pròxims dies”, ha manifestat Puig, qui ha subratllat que, en dues setmanes, ha augmentat un 45% la incidència i que, al llarg del mes d'octubre, les persones hospitalitzades han crescut un 97%, i les persones ingressades en UCI, un 65%. “Arribem a 2.189 hospitalitzats, hui tenim 766 persones ingressades. Arribem a 386 persones en UCI, hui tenim 117 en les UCI”, per la qual cosa s'està “encara lluny dels pitjors moments de la pandèmia”, amb un terç de les persones ingressades i de pacients en UCI de fa sis mesos, ha continuat.

El president ha recordat que la Comunitat és, al costat de Canàries, l'autonomia amb la taxa d'incidència més baixa d'Espanya i registra una xifra inferior en casos a la qual es registra en països com Itàlia, França, Àustria o Portugal, una cosa atribuïble al "gran esforç" realitzat en aquests set mesos per la societat valenciana. No obstant això, ha reconegut que, fins i tot amb això, "no estem bé".

Pujar