27 de novembre de 2020 27/11/20

El polèmic gest durant la Loteria de Nadal acaba en els tribunals

El polèmic gest durant la Loteria de Nadal acaba en els tribunals - (foto 1)
  • Un veí ha denunciat l'incident de la bola del Sorteig del 22 de desembre

La polèmica de la bola que es “va colar” en la Loteria de Nadal ja ha arribat als tribunals. Un veí de Albacete ha presentat una denúncia davant la Audiència Nacional perquè s'investigue l'acció d'un empleat durant el sorteig extraordinari del 22 de desembre. El denunciant el va transmetre aqueix mateix dia en el jutjat de guàrdia encara que no ha transcendit fins a dies després.

En aquesta denúncia, el veí sol·licita que es precinte el bombo i també els filferros com a mesura cautelar per a comprovar les boles del sorteig. Cal recordar que la polèmica va sorgir quan un operari encarregat d'introduir les boles en el bombo “ocultava” alguna cosa a la seua mà dreta, que posteriorment va deixar caure a l'interior del bombo.

Tot això va ser captat per les càmeres del Teatre Real de Madrid i les xarxes socials es van incendiar amb crítiques per un presumpte “tongo” a causa del sospitós del gest. Les crítiques van ser tantes que  Loteries i Apostes de l'Estat es va veure obligada a emetre un comunicat i aclarir l'ocorregut. En ell, van assegurar que no era més que una bola que havia rebotat cap a l'exterior i que l'home va haver d'introduir de manera manual.

“Una de les circumstàncies previstes en el procés d'introducció de les boles en els bombos és que alguna puga rebotar cap a l'exterior. En aqueix cas el protocol establit indica que l'operari responsable de la introducció de les boles en el bombo ha de procedir a la seua introducció manual en aquest. Aquesta circumstància va ser esdevinguda en el matí de hui i que ha pogut observar-se en alguna de les imatges del procés”, explicaven en el comunicat.

Respecte a la denúncia, no hi ha hagut pronunciament de Loteries i Apostes de l'Estat, de moment.

Pujar