29 de novembre de 2020 29/11/20

Podem recorda a Cantó que C's va votar en contra d'inspeccionar els contractes de la Generalitat amb empreses de Gürtel

  El candidat de Podem a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha recordat hui a l'aspirant a primàries de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, que la seua formació va ser l'única que va votar en contra de la seua iniciativa per a inspeccionar els contractes amb empreses de Gürtel fa just un any. Cantó va dir ahir que el seu grup preguntarà a Intervenció de la Generalitat sobre la legalitat que el Consell contracte amb empreses sancionades per corrupció.

  En aquest sentit, Dalmau ha explicat que Les Corts van aprovar el 21 de febrer de 2018 una proposició no de llei de Podem en la qual es reclamava al Consell que realitzara una inspecció dels contractes en vigor de l'Administració amb empreses vinculades a la trama Gürtel després de la confessió de nou empresaris que van finançar al PPCV en les campanyes electorals de 2007 i 2008, que va ser aprovada per tots els grups de la Cambra a excepció de Ciutadans, que va votar en contra.

  Dalmau ha recomanat a Cantó que, ara que ha abandonat el Congrés, s'informe respecte a les posicions que ha adoptat el seu grup en aquesta legislatura.

  En aquest sentit, el candidat de Podem ha criticat que Ciutadans en la Comunitat Valenciana s'ha caracteritzat «per inventar fantasmes d'un inexistent catalanisme per a no abordar les vertaderes necessitats i aspiracions dels valencians, per reobrir debats ja superats en la Comunitat i per mostrar-se disposat a pactar amb el partit de la Gürtel i les retallades i amb la ultradreta», al mateix temps que li ha donat l'esquena a reivindicacions «com la reforma de l'Estatut en el Congrés per a blindar les inversions en funció de la població, la recuperació del dret civil valencià o la reforma electoral».

  La iniciativa aprovada a proposta de Podem insta al Consell que informe dels contractes dels empresaris vinculats a la trama Gürtel que s'han signat en amb el Govern del Botànic i quins han sigut les garanties legals per a realitzar aquestes contractacions amb l'Administració, «exigència que no s'ha substanciat a pesar que està a punt d'acabar la legislatura», ha criticat Dalmau. Tampoc s'ha creat, ha incidit, una oficina valenciana de supervisió de la contractació, com van aprovar Les Corts.

  Així mateix, la PNL aprovada amb el rebuig de Ciutadans també contempla altres qüestions que tampoc s'han escomés, com l'anàlisi d'aqueixos contractes amb l'objectiu de detectar possibles irregularitats amb la finalitat de cancel·lar-los i establir les multes oportunes o l'avanç en mesures per a garantir una major transparència, així com la concurrència en la contractació pública, afavorint que siga més accessible per a PIMES i cooperatives.

  Pujar