elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem insisteix en l'eliminació de barracons i a reforçar les aules de 2 anys

  El portaveu d'Educació de Podem, César Jiménez, ha recordat que aquests seran els últims pressupostos que s'executaran completament en aquesta legislatura i ha posat l'accent en les qüestions que no apareixen reflectides en els comptes durant la compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en la comissió d'Economía, Pressupostos i Hisenda de Les Corts.

  En aquest sentit, Jiménez s'ha referit a l'eliminació dels barracons i ha indicat que en dos anys de legislatura s'hauria d'haver avançat més, al mateix temps que insistit que el programa Edificant depèn de la voluntat i la capacitat dels ajuntaments.

  També ha preguntat al conseller per la ubicació de les partides que inclouen els mitjans tècnics suficients per a superar la burocràcia, i ha demanat a Marzà garanties perquè s'execute el pressupost presentat.

  Paral·lelament, li ha inquirit sobre els avanços quant a concreció pressupostària respecte a la gratuïtat de les escoles públiques de 2 anys. "Ens agradaria saber quins han sigut els increments de les partides i quina cobertura tindrà", ha indicat.

  D'altra banda, s'ha referit a les activitats extraescolars en horari lectiu i li ha emplaçat a procurar que tots els escolars puguen tenir accés, considerant aquestes classes com un element més en la configuració de l'educació de les xiquetes i els xiquets. "Hem trobat a faltar un reflex pressupostari d'aquesta demanda i ens agradaria conèixer els motius", ha assenyalat.

  Finalment, s'ha referit a la tramitació de la proposició de llei per a la implantació d'un model plurilingüe en el sistema educatiu valencià, que preveu un reforç important dels recursos destinats a aquells centres amb necessitats especials per a aconseguir els objectius previstos. En aquest sentit, ha interpel·lat al conseller preguntant-li pels recursos materials i humans per a engegar la norma, quan siga aprovada.

  Pujar