elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem exigeix al Consell que aprove el decret que blinde la filosofia en ESO i Batxillerat per al pròxim curs

Podem exigeix al Consell que aprove el decret que blinde la filosofia en ESO i Batxillerat per al pròxim curs

    El grup parlamentari Podemos-Podem ha exigit hui al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que promulgue un decret perquè es reorganitze el currículum de 4º de l'ESO per a incorporar la matèria de filosofia com a matèria específica i obligatòria, reforçant els seus continguts ètics, així com el de 2º de Batxillerat i introduir la matèria de la història de la filosofia, tal com van aprovar Les Corts aquest mes a instàncies d'aquest partit, de manera que la mesura puga entrar en vigor el pròxim curs.

    El diputat Antonio Estañ ha recordat que la Comissió d'Educació i Cultura de Les Corts Valencianes va aprovar per unanimitat el passat 16 de maig una iniciativa en aquest sentit, que reclamava garantir, dins de les capacitats de l'autonomia i com s'ha fet en altres comunitats autònomes, l'ensenyament de filosofia en el currículum acadèmic sense que vaja en detriment d'altres matèries.

    Estañ ha incidit que la Comunitat Valenciana és l'única autonomia no governada pel PP que no ha procedit al blindatge d'aquesta assignatura en el currículum i li ha instat a complir el mandat unànime de Les Corts.

    Així mateix, ha recordat que el propi conseller d'Educació, Vicent Marzà, va anunciar un dia després de l'aprovació de la proposició no de llei impulsada per Podem que la conselleria està treballant en un nou decret de currículum de Secundària amb el qual blindar els coneixements en aquesta assignatura.

    Segons ha expressat l'Assemblea de Professors de Filosofia de la Comunitat Valenciana, la Conselleria d'Educació hauria confirmat a aquest col·lectiu que el promès decrete autonòmic de currículum d'ESO i Batxillerat que blinda aquesta assignatura no entraria en vigor fins a dins de dos cursos, en el 2018-19.

    Estañ ha destacat les conseqüències nefastes que té la LOMCE per a garantir una educació pública de qualitat i, en concret, per a la Filosofia com fins i tot ha acabat reconeixent el Partit Popular i com les baremacions plantejades condemnen a l'assignatura a desaparèixer.

    Així mateix, ha destacat que “la Comunitat Valenciana, després de 20 anys de foscor, ha de ser avantguarda ara en la defensa del pensament” i ha instat al Consell a “fer com a Balears, Andalusia o Catalunya i blindar la filosofia, donant-li el lloc que mereix dins d'una societat que vol conèixer el seu passat per a entendre el seu present i guanyar el seu futur”.

     

    Pujar