1 de desembre de 2020 1/12/20

Podem demana la retirada del calendari amb imatges masclistes de la Cartelera Túria

  La Cartelera Turia és un referent històric en l'àmbit de la comunicació al País Valencià, una publicació transgressora que durant dècades s'ha atrevit a denunciar el que cap altre mitjà de comunicació era capaç de treure a la llum.

  Lamentem que no haja sabut abordar la lluita contra el masclisme amb la mateixa claredat i agudesa amb la qual ha combatut la dominació, els abusos i les injustícies en altres àmbits.

  Lamentem que seguisca insistint en la seva mirada masclista de la societat i que continue publicant continguts com el calendari, que reprodueixen una mirada trasnuitada sobre les dones i les redueix al rol d'objecte sexual.

  El calendari també fa ús de cossos d'homes i els mostra en un rol sexualitzat, que també ve a reproduir estereotips que des de l'àmbit del feminisme lluitem per eradicar.

  Per tot això, demanem a Cartellera Túria la retirada del calendari amb aquestes imatges.

  L'humor és una eina molt potent de comunicació i de reproducció d'imaginaris, també de transformació social, per això animem a la Cartellera Túria a seguir usant-ho amb la intel·ligència que ens porte a eradicar mirades masclistes que tant dany causen a les dones i per tant a la nostra societat.

  Pujar