27 de setembre de 2020 27/9/20

La pluja descarrega fins a 300 l/m2 en el sud de València

La pluja descarrega fins a 300 l/m2 en el sud de València  - (foto 1)
  • La situació d'inestabilitat es perllongarà fins a almenys la jornada del diumenge.

Les fortes pluges registrades la passada nit han fet que l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) decrete l'alerta roja en el sud de la província de València. Per a la jornada d'avui s'esperen precipitacions de fins a 180 litres per metre quadrat en el litoral sud, sobretot en la primera meitat del dia.

La passada nit les tempestes de major intensitat es van registrar en el sud de València, sent les més significatives: Ròtova (309.4 l/m2), Barx (228.2 l/m2), La Drova (226,4), Vilallonga (157,6 l/m2) i Pinet (154,6 l/m2). Segons ha informat AEMET a través de les seues xarxes socials, la intensitat de les precipitacions en la comarca de La Safor – una de les més afectades per les pluges – va ser “torrencial” i es van registrar nombrosos rajos en zones com Palma de Gandia i Ador.

Per a avui dijous, les previsions meteorològiques apunten que es poden arribar a registrar precipitacions superiors als 180 litres per metre quadrat en alguns punts de València. Davant aquesta situació s'ha activat l'alerta roja per risc de fortes pluges en la zona sud de la província. Pel que fa a les zones de l'interior, en aquesta jornada es manté l'alerta taronja i en la resta de la província l'alerta groga.

A més, segons ha informat AEMET, en el matí d'aquest dijous el litoral d'Alacant – entre Carlet i Catadau – i el nord de Castelló – en el Baix Maestrat – hi ha actiu un nucli de tempesta que descarregarà amb intensitat durant les pròximes hores.

La situació d'inestabilitat es perllongarà, segons els experts, fins a almenys la jornada del diumenge.

Emergències

Malgrat les grans descàrregues d'aigua els Bombers i la Guàrdia Civil solament han hagut d'atendre una incidència “greu” durant la nit. Tots dos equips es van desplaçar fins a Palma de Gandia per a rescatar a un vehicle que s'havia quedat atrapat en el camí Carril. A més, es van atendre 12 serveis per pluges sobretot per buidatges d'aigua.

Per la seua banda, el telèfon 112 de la Comunitat Valenciana ha rebut 218 trucades fins a les 9 del matí, la qual cosa s'ha traduït – segons informen – en 145 incidents. Per províncies les incidències han sigut les següents: Alacant 50, València 89 i Castelló 6 incidents.

Pujar