26 de setembre de 2020 26/9/20

La veu i les propostes joves s'escolten al saló de plens

La veu i les propostes joves s'escolten al saló de plens - (foto 1)

  Joves compromesos igual a persones motivades. Propostes de present que milloraran l'actualitat i també el futur. Així han demostrat l'estima que senten per Picassent els joves que participen dels projectes que porta a terme la Casa Jove La Torta com ara Minga Juvenil, La Torta sounds i el Grup Picazombie, a més dels estudiants del col·legi Sant Cristòfor Màrtir i l'IES l'Om, qui han estat acompanyats dels seus respectius professors i directors de centre.

  Amb un treball previ de preparació coordinat per Boro Donat, tècnic de Joventut de l'Ajuntament, i Virginia de Ramón, treballadora de la Casa Jove, els joves han anat formulant les preguntes dirigides a l'alcaldessa, Conxa Garcia, i al regidor de Joventut, Jaume Sobrevela, presents al plenari. Minuts abans que començara el torn de preguntes, tots dos han volgut expressar el seu goig per la celebració d'este segon plenari, És un plaer rebre-vos en este saló on es prenen les decisions més importants per millorar Picassent. Este és un espai de codecisió i coparticipació. Estem segurs que el que hui anem a parlar ens va a enriquir com a poble, fent-nos vore molts aspectes que vosaltres joves, veieu amb un altre prisma. Anem a escoltar-vos i ens comprometem, públicament, a donar compte de les vostres propostes, en la mesura de les nostres possibilitats.

  Toni Piera, professor de l'IES i responsable delegat del projecte Minga Juvenil, també ha dit la seua, Sou la vertadera corretja de transmissió per als joves de Picassent. És fonamental la vostra participació i que traslladeu a l'aula, a les tutories, en les reunions d'amics, durant les sessions d'estudi o al pati de l'escola o de l'IES tot allò que vos inquieta i preocupa. Perquè estem ací, per escoltar-vos.

  Finalitzada la presentació i el torn de parlaments de la Taula, els joves han anat intervenint, formulant cadascuna de les preguntes i posant a debat diversos temes com ara la temporalitat anual de la celebració dels plenaris joves, el repartiment de l'agenda socioculturals per les urbanitzacions i zones disseminades al terme, la instal·lació de més tendes de roba jove al municipi, més proximitat amb les autoritats, la inclusió de temàtiques juvenils en la programació de cinema a la Casa de Cultura, el manteniment de les pistes d'skate al Poliesportiu, i qüestions relacionades amb la Biblioteca, com l'ampliació de l'horari i més ordinadors amb connexió a la xarxa internet, la instal·lació d'un parkour per fomentar la pràctica de l'esport urbà, tant de moda en estos temps, entre d'altres.

  El pròxim mes de maig vorem, de ben segur, noves propostes i també respostes a allò formulat per un col·lectiu, que hui ha mostrat i demostrat la voluntat de fer un Picassent millor, i també, més jove.

  Pujar