elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent resisteix en temps de Falles mirant amb il·lusió cap al futur

Picassent resisteix en temps de Falles mirant amb il·lusió cap al futur

  A Picassent s’ha ajornat la celebració tradicional de les Falles 2021 seguint les indicacions del Govern valencià i després d’haver-se reunit la Junta Local Fallera, els presidents de les 8 comisions falleres, l’alcaldessa, Conxa García i el regidor de Festes, Jaume Sobrevela.  

  A l’igual que en la resta del territori valencià, estos dies que serien els més intensos de Falles, es recorda quan el poble s’engalanava per a la festa, així com també l’enrenou de la música de les xarangues acompanyat dels membres de les comissions i la Junta Local Fallera omplint els carrers i donant vida al poble, la celebració dels actes tradicionals com l’entrega de premis, la cavalcada del ninot, els passacarrers, l’ofrena, la missa de Sant Josep, etc.., i tampoc es pot oblidar el so i la llum dels focs d’artifici tan característics d’estes dates.

  Enguany a les places i carrers es notarà l’absència dels monuments, tot i això, del balcó del consistori picassentí ja penja una pancarta amb el lema “Més presents que mai. Tornarem!”, acompanyat de  l’escut de totes les comissions falleres, la Junta Local Fallera i  l’Ajuntament de Picassent. La intenció és recordar que estes dates són molt assenyalades i que el sentiment de la nostra festa per excel·lència queda al cor dels valencians i les valencianes.

  “El fet de no poder celebrar les Falles, i més per segon any consecutiu, és dur, però venim d’uns mesos amb una situació sanitària molt complicada. Ara, més que mai, hem de mantindre’ns ferms i apostar per la salut i la seguretat de la ciutadania, i al mateix temps que hem de mirar cap al futur sense perdre la il·lusió, pensant que si tot va bé podrem més endavant celebrar-ho com cal”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

  Activitats simbòliques per recordar que és temps de Falles

  El col·lectiu faller a Picassent és molt nombrós, amb un paper molt actiu dins el teixit associatiu no només en temps de Falles sinó també al llarg de tot l’any amb nombroses activitats: proclamacions, presentacions, setmana del teatre faller, festival de playbacks, entre altres. És per això, que durant esta pandèmia els fallers i les falleres han hagut de resistir molt davant eixe sentiment de col·lectivitat que els mou.

  La presidenta de la Junta Local Fallera, Matilde Roldán ha explicat que “Des de les distintes comissions, amb la Junta Local i l’Ajuntament, es va a intentar donar la màxima visibilitat a les Falles amb diferents actes, sempre virtualment. A més, tenim preparades algunes coses per a que, tot i que no plantem ni cremem les nostres falles, tot el poble sàpiga que estem ací”.

  Així, per a estos dies, des de la Junta Local Fallera s’han proposat unes activitats que es portaran a terme seguint i respectant els protocols sanitaris establerts. El dilluns, 15 de març, tindrà lloc la nit de l’albà de les Falles: el llançament simultani, per part de cada comissió fallera, d’una caixa de focs d’artifici des del lloc on normalment es planta cada monument faller. El mateix, per recordar la cremà, es farà el dia 19 de març per la nit.

  Per altra banda, el dia de Sant Josep tindrà lloc una missa a les 13:00 h a l’església de Sant Cristòfor i a les 19:00 h en la Miraculosa. Un acte que es farà seguint les mesures de seguretat i amb aforament limitat.

  Pujar