29 d’octubre de 2020 29/10/20

Picassent es mobilitza pel 8M, Dia Internacional de la Dona

Picassent es mobilitza pel 8M, Dia Internacional de la Dona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Picassent es mobilitza pel 8M, Dia Internacional de la Dona - (foto 2)
  Picassent es mobilitza pel 8M, Dia Internacional de la Dona - (foto 3)
  Picassent es mobilitza pel 8M, Dia Internacional de la Dona - (foto 4)

  Este passat dijous l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i batxillerat de l'IES l'Om de Picassent organitzava, junt amb el seu professorat, una manifestació compromesa amb la igualtat de gènere, des del centre educatiu fins a la plaça de l'Ajuntament. La marxa va estar acompanyada per música i lemes que donaven suport al col·lectiu de dones estudiants i treballadores. Al finalitzar el trajecte, diferents alumnes llegiren un manifest que denunciava les desigualtats entre homes i dones i la necessitat d'un canvi d'actitud enfront de les desigualtats per a millorar la nostra societat.

  A la vesprada, la Casa Jove La Torta obria les seues portes per a la inauguració de l'exposició artística sobre feminisme, realitzada per l'alumnat de Formació Professional de l'IES l'Om. Diferents treballs, elaborats mitjançant collage reciclat, eren exposats i explicats pels artistes d'esta col·lecció d'obres d'art, que romandran oberts al públic durant algunes setmanes. A l'exposició assistia l'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, la regidora d'igualtat, Belen Bernat, així com els tècnics i tècniques de joventut i igualtat, a més de representants del professorat de l'institut.

  El dia finalitzava amb un sopar al restaurant del Poliesportiu, on es celebrava el tradicional Sopar de la Dona. Participaven en este acte més de 200 veïnes de Picassent, algunes d'elles en representació de col·lectius del poble, institucions, associacions i altres agrupacions veïnals. Al finalitzar el sopar, l'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, llegia un discurs on agraïa el treball realitzat per les dones de la localitat, que ajuden a fer de Picassent un poble millor.

  Este divendres, el consistori convocava a les 12 h una concentració a la plaça de l'Ajuntament on l'alcaldessa i la tècnica d'igualtat, Susana Tronchoni, llegien un manifest davant de més d'un centenar de persones per denunciar les discriminacions que patixen les dones en la societat actual.

  Pujar