elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent ret homenatge al voluntariat de la Covid 19

Picassent ret homenatge al voluntariat de la Covid 19
  • Amb l’entrega d’una placa commemorativa i un agraïment públic institucional, l’Ajuntament ha homenatjat les persones, associacions i empreses

L’esplanada de l’Ermita, epicentre de la celebració de les Festes Majors, ha acollit este cap de setmana, un acte homenatge al voluntariat que durant l’estricte confinament, iniciat en març de 2020, brindà la seua col·laboració de manera altruista per treballar pel benestar dels veïns i les veïnes del municipi.

Durant l’homenatge es va fer un reconeixement a la tasca incansable dels serveis essencials, a les empreses i el teixit comercial del municipi que demostraren el seu valor humà posant a disposició els recursos, i als col·lectius i associacions que aconseguiren que, gràcies a tantes persones que formen part d’ells, els efectes de l’ajuda creixera de manera exponencial.

“Este acte és un deure que teníem com a poble; era necessari donar les gràcies a les persones que en una crisi sanitària com la que estem patint, hagen deixat de costat la por, s’han arromangat i s’han posat a treballar per Picassent donant allò millor de les seues capacitats per ajudar els seus conciutadans”, afirma el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Morató.

Així, entre altres accions, fou possible la confecció i repartiment de mascaretes, el subministre de pantalles protectores, la donació de repartiment de menjar a les famílies més vulnerables, el portar la compra i els medicaments a les persones majors, així com també que els xiquets i les xiquetes que compliren anys durant el confinament, reberen una felicitació molt especial per part de Protecció Civil.

“Està clar que la unió fa la força i que tota coordinació és important, però sense l’empenta de tot un poble bolcat amb una gran dosi de solidaritat, tot açò no haguera sigut possible”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

Per altra banda, també hi hagué temps per als qui ja no estan. Així, un dels moments més emotivos va ser quan l’alcaldessa va fer una menció per recordar a les 61 persones, veïns i veïnes, que han mort a causa de la Covid 19, a les quals, se’ls va recordar amb una solta de coloms a càrrec dels representants dels Colombaires de Picassent.

Tant a l’inici com al final de l’homenatge es comptà amb l’actuació del quintet de vent, Asensi’s Brass, format per músics valencians pertanyents a l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola i entre els seus components es troba el picassentí, José Chanzá.  

Pujar