elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'aula d'estudi ofereix claus per millorar el rendiment acadèmic dels joves del municipi

L'aula d'estudi ofereix claus per millorar el rendiment acadèmic dels joves del municipi

    L'aula d'estudi de la Casa Jove La Torta és un projecte de la Regidoria de Joventut que oferix un espai per posar en pràctica diferents tècniques de motivació dirigides a la consecució d'objectius, alternatives de planificació, estimulació de capacitats, hàbits d'estudi, orientació i acompanyament en el procés d'aprenentatge. La finalitat d'esta iniciativa municipal és acompanyar els i les joves de Picassent en les àrees necessàries, tot i proporcionant-los les eines i les tècniques bàsiques enfocades en l'àmbit acadèmic i personal, oferint-los el suport necessari i l'ajuda basada en l'escolta activa i en l'empatia amb la col·laboració de diversos agents socialibitzadors. Totes estes tècniques d'aprenentatge estan basades en dinàmiques on el joc i el treball en grup són pilars fonamentals per assolir les capacitats que es volen millorar.

    Fent balanç de la seua trajectòria des del seu inici, i segons les dades facilitades per l'àrea de Joventut, durant el curs 2016-2017 es va crear un grup de 14 persones, de 8 a 14 anys, amb dos sessions setmanals dilluns i dimecres. Ja durant el curs 2017-2018 hi va haver un grup de 22 persones de 8 a 14 anys que oferia dos sessions setmanals els dilluns i dimecres. Al curs 2017-2018, el grup el conformaren 11 persones de 8 a 14 anys i continuaven les dos sessions setmanals dilluns i dimecres.

    L'aula estudi consta de 36 sessions, que es realitzen des del passat mes d'octubre i fins el pròxim mes de maig. L'activitat que tanca el tema el curs de l'aula d'estudi, anomenada 5x5 Picassent, els joves elegiran un tema que els apassione i l'exposaran davant els companys i companyes i família, on es demostrarà tot allò que han après durant el curs. Altres edicions d'esta festa final han sigut un èxit d'assistència, amb vora 50 persones participants en la sessió de cloenda.

    Si estàs interessat o interessada en participar, passa per la Casa Jove, o telefona al 96 122 29 80. A més, trobaràs alguns vídeos d'esta activitat al canal de Youtube de l'Ajuntament de Picassent i també a L'Om TV.

    Pujar