elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detenen a tres persones després de desarticular una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana a Picassent

Detenen a tres persones després de desarticular una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana a Picassent
  • L'organització obligava un individu a mantindre el cultiu, tenint-lo en condicions similars a l'esclavitud

La Guàrdia Civil de Picassent ha detingut a 3 persones i investigat a 2 en la localitat de Picassent pels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, tracte degradant, detenció il·legal, amenaces i defraudació de fluid elèctric.

A l'agost de 2021 es va tindre coneixement de l'existència d'un punt de venda de droga en la localitat de Picassent, iniciant-se així l'operació ONEVU. Es va poder acreditar que diversos membres d'una família estaven desenvolupant activitats relacionades amb el tràfic de marihuana. En concret, s'utilitzava a un menor d'edat per a la venda directa d'aquesta substància.

Posteriorment, components de la Guàrdia Civil de Carlet van rebre denúncia d'una persona que deia estar obligada per membres d'aqueixa família mantindre una plantació de marihuana. Segons el seu testimoniatge va estar sotmés a tracte degradant i vexatori durant 5 mesos i va ser forçat a mantindre aqueix cultiu. Segons va declarar, va estar baix condicions pròximes a l'esclavitud, va perdre pes per falta d'aliment i va patir lesions físiques i psicològiques.

Es van realitzar 4 registres domiciliaris, en els quals es van confiscar unes 200 plantes de marihuana en ple desenvolupament, així com 250 grams de cànnabis preparats per a la seua distribució i venda, 685 euros en efectiu, armes prohibides de tipus táser i una pistola simulada.

Finalment es va procedir a la detenció de 3 persones de nacionalitat espanyola d'entre 31 i 42 anys, així com la investigació d'altres 2, nacionals espanyols de 21 i 17 anys, pels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, tracte degradant, detenció il·legal, amenaces de mort i defraudació de fluid elèctric. Es van desactivar en aqueixa operació tres punts de venda de substàncies estupefaents de la localitat de Picassent.

Les diligències van ser entregades en el Jugat d'Instrucció Número 3 de la localitat de Picassent.

Pujar