20 de gener de 2021 20/1/21

Agredeixen a un funcionari en la presó de Picassent

Agredeixen a un funcionari en la presó de Picassent - (foto 1)
  • Els sindicats denuncien l'escassetat de plantilles en aquest centre penitenciari, on hi hauria més d'un centenar de vacants sense cobrir

Un funcionari ha sigut agredit aquest dijous en el Centre Penitenciari Antonio Asunción, situat a Picassent. En concret, l'incident ha succeït aquest matí en propinar una puntada en la cara un reclús a un treballador, segons han denunciat des del sindicat CSIF: "Aquest fet es produeix en un context d'escassetat de plantilla, falta de mitjans i manca de formació en seguretat. El sindicat urgeix al Ministeri de l'Interior a reforçar la dotació de recursos humans i materials de la presó", lamenten.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que l'intern està classificat en primer grau i és reincident. Dissabte passat ja va causar el trencament de dos dits a un altre funcionari en infermeria. Ahir va eixir de permís extraordinari per una qüestió familiar i, en ser escorcollat a la volta, li van trobar substancies estupefaents, un telèfon mòbil i dues fulles en la boca. Ja es va mostrar agressiu en aqueix escorcoll.

CSIF assenyala que aquests fets demostren, una vegada més, la inseguretat del treball del col·lectiu de funcionaris de presons degut, sobretot, a la manca de mitjans. La central sindical alerta que en el centre penitenciari de Picassent existeix més d'un centenar de vacants sense cobrir en l'àrea de vigilància, mentre que l'àrea sanitària a penes compta amb quatre metges d'una relació de llocs de treball de 20. El sindicat avisa igualment de “les greus deficiències” en les instal·lacions i mitjans materials de treball “degut a l'ús i a l'antiguitat”. De la mateixa manera, denúncia “l'escassa formació que proporciona la Secretaria General de Presons al col·lectiu de funcionaris per a poder actuar amb seguretat davant situacions com les agressions patides”.

Pujar