1 de desembre de 2020 1/12/20

La picaresca espanyola durant la quarantena del coronavirus

La picaresca espanyola durant la quarantena del coronavirus - (foto 1)
  • Des lloguer de gossos fins passejar peluixos i tortugues, són algunes de les coses que han fet alguns ciutadans per poder sortir als carrers

MÉS FOTOS
La picaresca espanyola durant la quarantena del coronavirus - (foto 2)

L'estat d'alarma decretat des de divendres, obliga tots els ciutadans espanyols a sortir de casa quan sigui estrictament necessari com ara: passejar un gos, anar a comprar aliments, a la farmàcia, entre altres coses.

Aquestes excepcions són les que han aprofitat alguns 'espavilats' per poder sortir a l'exterior més de l'estrictament necessari.

Una de la picaresca més comentada i difosa ha estat el lloguer de gossos per hores difós a la plataforma de compra-venda online Wallapop.

I és que com ja sabem, una de les excepcions per sortir de casa és passejar a les mascotes, això ha portat al fet que alguns 'enginyosos' ofereixin llogar el seu gos per passejar-lo, tenint així una excusa per poder sortir al carrer.

Pel que fa a la franja de preus aquest varia, però s'han arribat a posar anuncis en què la taxa de lloguer ronda els 50 euros.

Una altra de les estratègies seguides és passejar a el gos per una gran quantitat de temps, fet que ha portat a que la policia hagi hagut d'intervenir en notables ocasions perquè diverses persones estaven passejant a les seves mascotes tranquil·lament i fins i tot estaven parlant entre ells mateixos.

I és que el fet que es pugui passejar a les mascotes no dóna peu a que es pugui socialitzar i saltar-així una altra de les recomanacions de les autoritats que és el d'evitar el contacte social, per aquest motiu has de ser conscient que s'ha de passejar a l'animal en el mínim de temps possible, no parlar amb cap veí de la zona i treure-ho a prop d'on es trobi el teu habitatge.

No obstant això, l'enginy va encara més enllà i és que s'ha fet viral un vídeo en el qual una dona vestida de fallera passeja el seu gos (el qual té el mocador típic de la festa fallera) pels carrers de Torrent. Així és com aquesta veïna intenta donar-li un toc de 'humor' a aquesta mesura que ha portat al fet que les Falles de València es posposin per al mes de juliol.

Però els gossos no són els únics animals que durant aquesta quarantena surten a passejar, ja que diversos usuaris han pujat a les xarxes socials vídeos en els quals apareixen persones passejant a tortugues i fins i tot a gossos de peluix, una idea completament il·legal i que des del periodic.com no defensem que es faça.

Recordem que únicament s'ha de sortir al carrer quan sigui un motiu que aquest justificat en l'estat d'alarma. I és que, ens trobem davant d'una situació excepcional en què cal estar a casa nostra, per això cal evitar realitzar actes d'aquestes característiques i seguir les instruccions de les autoritats.

Pujar